پیام خود را بنویسید
جلد 2، شماره 3 و 4 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1388 )                   جلد 2 شماره 3 و 4 صفحات 19-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The screening breast cancer and mammography findings. ijbd 2009; 2 (3 and 4) :12-19
URL: http://ijbd.ir/article-1-99-fa.html
علیرمایی نسرین، فتحی محمد، محمودی شهریار، زبیری کیان. غربالگری سرطان پستان و یافته‌های ماموگرافی در زنان مراجعه‌کننده به بخش رادیولوژی مرکز پزشکی توحید شهرسنندج. بیماری‌های پستان ایران. 1388; 2 (3 و 4) :12-19

URL: http://ijbd.ir/article-1-99-fa.html


1- دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، n_aliramaei@yahoo.com
2- دانشکدۀ پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (23141 مشاهده)

  مقدمه: پستان محل شایعی برای ایجاد بدخیمی­های باالقوه کشنده در زنان است. سرطان پستان پرولیفراسیون بدخیم آن­دسته از سلول­های اپی­تلیال است که مجاری یا لوب­های پستان را می­پوشانند و حدود یک­سوم همۀ سرطان­های زنان را تشکیل می­دهد. از هر 9 زن ساکن آمریکای شمالی که تا سن 80 سالگی عمر می­کند، در یک نفر سرطان مهاجم پستان ایجاد می­شود. استفادۀ روتین از غربالگری ماموگرافی در زنان بالای 40 سال، مرگ­ومیر سرطان پستان را 33 درصد کاهش می­دهد، لذا، این مطالعه برای بیماریابی سرطان پستان در زنان مراجعه­کننده به بخش رادیولوژی (واحد ماموگرافی) مرکز پزشکی توحید سنندج انجام گردید.

  روش بررسی: این مطالعه توصیفی – مقطعی می­باشد و جامعۀ پژوهش شامل کلیۀ زنان مراجعه­کننده است که بعد از معاینه برای آن­ها ماموگرافی انجام شده است . داده­ها از طریق پرسشنامه شامل مشخصات فردی و بررسی نتایج ثبت­شدۀ ماموگرافی توسط پزشک رادیولوژیست گردآوری و تجزیه و تحلیل شد.

  یافته­ها: نتایج این مطالعه از بین 759 خانمی که برای آن­ها ماموگرافی انجام­شده بود، نشان داد که اکثریت واحدها بین 45-41 سن سال داشتند، شایع­ترین شکایت بیماران درد پستان بوده است و 53 درصد دارای زخم و ترشح چرکی از پستان بودند. همچنین در بررسی نتایج ماموگرافی توسط متخصصان رادیولوژی، در 68 درصد موارد ضایعه­ای مشاهده نشد و 24 درصد وجود دانسیتۀ بالا، 6 درصد تودۀ خوش­خیم، 5/0 درصد تودۀ بدخیم و 44/1 درصد ماستیت را ثبت و گزارش کردند.

  نتیجه­گیری: نتایج به­دست آمده از این مطالعه نشان می­دهد که آموزش زنان و اجرای برنامه­های غربالگری باید مورد توجه قرار گیرد. ماموگرافی و سونوگرافی قابل اعتمادترین و رایج­ترین تکنیک­های تصویربرداری برای تشخیص زودرس ضایعات پستان هستند. کشف زودهنگام تودۀ سرطانی با بهترشدن پیش آگهی سرطان همراه است از این­رو وظیفۀ هر پزشک است که تا حد امکان موارد غیر طبیعی پستان را در مراحل اولیه تشخیص داده و اقدامات تشخیصی قطعی را انجام دهد.

متن کامل [PDF 285 kb]   (8718 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1390/7/12 | پذیرش: 1402/7/15 | انتشار: 1388/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb