پیام خود را بنویسید
جلد 3، شماره 1 و 2 - ( فصلنامه بيماريهاي پستان 1389 )                   جلد 3 شماره 1 و 2 صفحات 39-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samii F, anoosheh M, alhani F. The study of the effects of group counseling on symptom scales of QOL of patients with breast cancer undergoing chemotherapy. ijbd 2010; 3 (1 and 2) :28-39
URL: http://ijbd.ir/article-1-109-fa.html
سمیعی سیبنی فاطمه، انوشه منیره، الحانی فاطمه. بررسی تأثیر مشاوره با خانواده بر مقیاس‌های علامتی کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی درمانی. بیماری‌های پستان ایران. 1389; 3 (1 و 2) :28-39

URL: http://ijbd.ir/article-1-109-fa.html


1- دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، anoosheh@modares.ac.ir
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (28126 مشاهده)

  مقدمه: سرطان پستان از جمله بیماری‌های مزمن است که به‌واسطه علایم و عوارض جانبی ناشی از درمان‌های موضعی و سیستمیک از جمله جراحی و شیمی‌درمانی می‌تواند کیفیت زندگی زنان را تحت تأثیر قرار دهد و از آنجایی‌که خانواده به‌عنوان اولین منبع مراقبتی و حمایتی برای عضو مبتلا به بیماری محسوب می‌شود، نوع نگرش خانواده نسبت به بیماری و علایم و عوارض ناشی از آن تأثیر ویژه‌ای در امر مراقبت از بیمار دارد، لذا یکی از سیاست‌های مهم مراقبتی این است که خانواده به‌عنوان یک مددجو نیاز به دانش و درک بیشتری نسبت به فرآیند بیماری و درمان دارد. لذا، لازم است برگزاری جلسات آموزشی و مشاوره‌ای جهت ارتقاء کیفیت زندگی بیماران با حضور بیمار و اعضای خانواده و با در نظر گرفتن فاکتورهای تأثیرگذار بر خانواده صورت پذیرد. از این رو مطالعه حاضر برای تعیین تأثیر مشاوره با خانواده بر مقیاس‌های علامتی کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی‌درمانی انجام گرفته است.

  روش‌ بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه‌تجربی است که نمونه‌های این پژوهش شامل زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی‌درمانی در درمانگاه‌های واقع در شهر قزوین و زنجان بودند که در دو گروه آزمون و شاهد مورد بررسی قرار گرفتند. گروه آزمون تحت 8 جلسه برنامه مشاوره با خانواده با حضور همسر و فرزند قرار گرفتند. به‌طوری‌که کیفیت زندگی بیماران هر دو گروه در ابعاد علامتی در ابتدا و انتهای کار اندازه‌گیری شد و داده‌ها با نرم افزار spss نسخۀ 15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که مشاوره با خانواده سبب کاهش عوارض عمومی ناشی از شیمی‌درمانی همچون خستگی، تهوع و استفراغ، درد، تنفس دردناک، اختلال خواب، بی‌اشتهایی، یبوست، اسهال، مشکلات اقتصادی و همچنین علایم و عوارض اختصاصی ناشی از سرطان پستان و شیمی‌درمانی همچون علایم پستان (درد، تورم، حساسیت و ضایعات پوستی در پستان) و بازو(درد و تورم در بازو و شانه) و نگرانی نسبت به ریزش مو گردیده است.(05/0 p< ).

  نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر که نشان‌دهنده تأثیر مشاوره با خانواده در کاهش عوارض ناشی از بیماری و درمان بوده است، پیشنهاد می‌گردد جهت ارتقاء کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان تحت شیمی‌درمانی توجه ویژه‌ای به نقش و جایگاه خانواده جهت مشارکت در فرایند مداخلات درمانی و بالینی و حمایت از بیمار صورت گیرد.

متن کامل [PDF 318 kb]   (4675 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/7/13 | پذیرش: 1402/7/15 | انتشار: 1389/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb