[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 4، شماره 3 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1390 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 44-46 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط ایزو فلاوین دریافتی از طریق مصرف سویا و سرطان پستان در زنان استان اصفهان
میترا ریحانی ، فروغ مصدق، هاشم نیری، نجیمه ترکش
دانشگاه آزاد اسلامی،‌ واحد فلاورجان، اصفهان،‌ ایران ، mitra_reyhani@yahoo.com
چکیده:   (12491 مشاهده)

  مقدمه: سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانهای زنان در جهان و نیز ایران شناخته شده که تحقیقات محدودی در ارتباط با شناخت عوامل موثر در ایجاد آن در کشور انجام شده است. این تحقیق با هدف تعیین ارتباط مصرف سویا بعنوان یک منبع غنی از ایزو فلاوین و سرطان پستان در زنان استان اصفهان در سال 1390 انجام شده است.

  روش کار: مطالعه به روش شاهد- موردی بروی 100 زن مبتلا به سرطان پستان و 100 زن غیرمبتلا که از لحاظ سن،‌ شاخص توده بدنی و سن شروع قاعدگی با گروه مورد همسان شده بودند صورت پذیرفت کلیه‌ی نمونه‌ها از حداقل سن 18 سال برخوردار بوده و ایرانی الاصل بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه تکرر مصرف مواد غذایی گردآورده و توسط آزمون تی زوجی، کای دو،‌ من ویتنی و رگرسیون لوجستیک شرطی تجزیه تحلیل گردید.

  نتایج: مصرف سویا در 68 درصد گروه شاهد و 51 درصد گروه مورد دیده شد که این اختلاف معنی­دار بود. همچنین متوسط میزان متوسط ژنیستین و دیادزین محاسبه شده دریافتی در هر دو گروه اختلاف معنی داری نشان داد. مصرف سویا به عنوان عاملی موثر در کاهش خطر مبتلا به سرطان پستان شناخته شده
(31/0 OR = و 0001/0 > P )

  نتیجه گیری: مصرف سویای طبیعی در زنان ایرانی،‌ احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد و تحقیقات آتی بصورت کهورت آینده نگر در این زمینه توصیه می گردد.

 

واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، تغذیه، ‌ مصرف سویا
متن کامل [PDF 170 kb]   (1712 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: ۱۳۹۰/۱۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱۰/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The relationship between Isoflavone intake from soy consumption and breast Cancer in Isfahanian women. ijbd. 2011; 4 (3) :44-46
URL: http://ijbd.ir/article-1-168-fa.html

ریحانی میترا، مصدق فروغ، نیری هاشم، ترکش نجیمه. بررسی ارتباط ایزو فلاوین دریافتی از طریق مصرف سویا و سرطان پستان در زنان استان اصفهان. فصلنامه علمی - پژوهشی بیماری های پستان ایران. 1390; 4 (3) :44-46

URL: http://ijbd.ir/article-1-168-fa.html



جلد 4، شماره 3 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی- پژوهشی بیماری های پستان Iranian Quarterly Journal of Breast Disease

Iranian Journal of Breast Diseases Accepted terms and conditions of:

Creative Common Attribution Committee on Publication Ethics: COPE World Association of Medical Editors International Committee of Medical Journal Editors
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790