پیام خود را بنویسید
جلد 11، شماره 4 - ( فصلنامه علمی - پژوهشی بيماري‌هاي پستان ايران 1397 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 85-65 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pashoutan S, Ayatollahi F, Baradaran Shokouhi S. Tumor Classification in Breast Magnetic Resonance Images (MRI) Using the Level Set–Based Segmentation Method and Gabor-Haralik Feature. ijbd 2019; 11 (4) :65-85
URL: http://ijbd.ir/article-1-715-fa.html
پشوتن سهیل، آیت اللهی فضائل، برادران شکوهی شهریار. طبقه ‌بندی ضایعات پستان در تصاویر رزونانس مغناطیسی با استفاده از روش جداسازی مبتنی بر Level Set و استخراج ویژگی گابور- هارالیک. بیماری‌های پستان ایران. 1397; 11 (4) :65-85

URL: http://ijbd.ir/article-1-715-fa.html


1- دانشگاه علم و صنعت ایران ، soheil.pashootan@gmail.com
2- دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده:   (4366 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان را می ­توان شایع ­ترین سرطان در میان زنان جهان نامید. از این رو یافتن راه­ هایی برای تشخیص و درمان این بیماری یک چالش مهم در سلامت جامعه بشری می­ باشد. روش ­های مختلفی به منظور غربالگری پستان در زنان معرفی شده ­است که از جمله کم­ خطرترین این روش­ ها می­ توان به تصویربرداری تشدید مغناطیسی اشاره کرد. ضایعات پستان دارای خصوصیات ظاهری مختص به خود نیستند بنابراین تفکیک خوش­خیم و بدخیم بودن ضایعات در حالت عادی کار بسیار زمانبر و دشواری می­ باشد. در این پژوهش یک سیستم آسیب­ شناسی خودکار با کمک کامپیوتر برای تشخیص و دسته ­بندی تصاویر تشدید مغناطیسی محوری پستان در دو طبقه­ خوش ­خیم و بدخیم ارایه می ­شود.
روش بررسی: ابتدا نواحی احتمالی مشکوک به حضور ضایعه توسط یک رادیولوژیست با تجربه به صورت یک کادر مستطیلی در اطراف ضایعه جداسازی می شود. سپس از یک الگوریتم مبتنی بر Level Set استفاده می‌شود که برای اولین بار با در نظر داشتن شرایط غیریکنواختی تصاویر جداسازی ضایعات انجام می­ شود و همچنین در ادامه نواحی مثبت کاذب با استفاده از عملیات­ های ریخت ­شناسی و حذف رگ‏شناسایی و کنار گذاشته می ­شوند. در مرحله­ ی بعدی چهار گروه ویژگی از نواحی جداسازی­ شده ضایعات استخراج می­ شوند که هرکدام بیانگر حالات خاصی از ساختار ضایعه می­باشد. این چهار گروه عبارتند از: ویژگی ­های بافتی، سینتیک، فرکانسی و ریخت ­شناسی. در این مقاله یک گروه جدید از ویژگی­ ها تحت عنوان ویژگی­ های گابور-هارالیک معرفی شده که کارایی منحصر به ­فردی از خود به نمایش می­ گذارند. در آخر به‏ منظور طبقه ­بندی داده ­ها از دسته‏ بندی­ کننده­ MLP استفاده میشود. در تمام این مراحل از 46 ضایعه توده­ای استفاده می­شود.
یافته­ ها: در نهایت میزان حساسیت، خاصیت، دقت و اندازه f  به ترتیب برابر با 41/95، 70/90، 76/92 و 19/92 درصد برای ویژگی­ های گابور-هارالیک گزارش شده­ اند.
نتیجه‏ گیری: این مقادیر کارایی مناسب سیستم آسیب­ شناسی پیشنهادی در دسته ­بندی ضایعات توده ­ای خوش­ خیم و بدخیم در تصاویر تشدید مغناطیسی پستان را به نسبت سایر روش­ های پیشنهادی نشان می­ دهد.
متن کامل [PDF 1212 kb]   (11184 دریافت)    
نتیجه‏ گیری: این مقادیر کارایی مناسب سیستم آسیب­ شناسی پیشنهادی در دسته ­بندی ضایعات توده ­ای خوش­ خیم و بدخیم در تصاویر تشدید مغناطیسی پستان را به نسبت سایر روش­ های پیشنهادی نشان می­ دهد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1397/10/11 | پذیرش: 1397/11/17 | انتشار: 1397/11/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb