پیام خود را بنویسید
جلد 3، شماره 3 و 4 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1389 )                   جلد 3 شماره 3 و 4 صفحات 15-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Proper quantification of uPA in breast cancer: Housekeeping selection. ijbd 2010; 3 (3 and 4) :7-15
URL: http://ijbd.ir/article-1-139-fa.html
اسمعیلی رضوان، مجیدزاده اردبیلی کیوان، عبدلی نسرین. ژنهایTFRC و ACTB به عنوان ژن مرجع مناسب برای اندازه گیری بیان ژن فعال‌ساز پلاسمینوژن یوروکیناز (uPA) در سرطان پستان. بیماری‌های پستان ایران. 1389; 3 (3 و 4) :7-15

URL: http://ijbd.ir/article-1-139-fa.html


1- مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران
2- مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران ، kmajidzadeh@razitums.ac.ir
چکیده:   (19172 مشاهده)

  مقدمه: سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان در سراسر جهان است. مدتهای طولانی محققان به دنبال یافتن راههایی برای تشخیص و درمان سرطان در مراحل اولیه‌ بوده‌اند. تحقیقاتی که به منظور توسعه استفاده از نشانگرهای زیستی صورت گرفته‌اند در تشخیص و درمان سرطان پستان بسیار مؤثر بوده و منجر به کاربردی شدن برخی از این نشانگرها در نزد بیماران شده است. روش‌های جاری در اندازه‌گیری نشانگرهای زیستی مانند ایمونوهیستوشیمی، ایمونوسیتوشیمی و الایزا روش‌های مورد تأیید و تکرار‌پذیر در آزمایشگاههای مختلف هستند اما نتایج غیرکمی و مراحل کار متعدد و طولانی از نقاط ضعف این تکنیک‌ها است که محققان را به جستجو در مورد روشهای جایگزین مولکولی مانند (Q-RT-PCR)Quantitative Real-Time PCR تشویق می‌کند. تایید نهایی اعتبار این روش برای استفاده در آزمایشگاه های تشخیصی نیازمند اعتبارسنجی‌های متعدد از جمله در مورد ژن‌های خانه­دار (Housekeeping genes) می­باشد.

  روش بررسی: شش ژن خانه‌دار که به طور معمول در سرطان پستان استفاده شده است ( RPLP0, HPRT1, ACTB, GAPDH , GUSB , TFRC )، انتخاب و پایداری بیان آنها برای نرمال کردن بیان ژن uPA ، مورد بررسی قرار گرفت . واکنش Q-RT-PCR با استفاده از Master Mix 2x از شرکت ‌ PrimerDesign در واکنش‌های 20 میکرولیتری انجام شد. غلظت نهایی پرایمرها و پروب‌ها به ترتیب 5/0 میکرومولار و 3/0 میکرومولار بود. اندازه‌گیری میزان فلورسانت توسط دستگاه Applied Biosystems 7500 و آنالیز داده‌ها توسط نرم‌افزار 7500 software system ver.2.0 انجام شد. به منظور یافتن پایدارترین ژن‌ خانه‌دار، داده‌ها ابتدا توسط نرم افزار Excel به مقیاس خطی تبدیل شد. سپس داده‌ها توسط نرم‌افزار geNorm [20] با روش Pair wise comparison و با استفاده از نرم‌افزار NormFinder [22] با روش combined estimate of The intra and inter group validation آنالیز شد.

  یافته­ها: در این مطالعه RPLP0 و GAPDH بیشترین مقدار M و TFRC کمترین مقدار را داشت. (شکل 1) در این مطالعه TFRC بیشترین پایداری بیان را نشان داد. در این مطالعه میزان V برای استفاده از سه و چهار کنترل داخلی به ترتیب 5/0 و 4/0 بود.

  نتیجه گیری: بر اساس این مطالعه ژن TFRC ،پایدارترین ژن کنترل و ترکیب TFRC و ACTB بهترین ترکیب دو ژنی برای نرمال‌سازی uPA در سرطان پستان است. لازم به ذکر است که ژنهای RPLP0 و GAPDH به عنوان رفرانس مناسب توصیه نمی‌شود.

واژه‌های کلیدی: Real-Time PCR، نرمال سازی، سرطان پستان، uPA
متن کامل [PDF 303 kb]   (10275 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1390/8/23 | پذیرش: 1402/7/15 | انتشار: 1389/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb