پیام خود را بنویسید
جلد 4، شماره 3 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1390 )                   جلد 4 شماره 3 صفحات 46-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The relationship between Isoflavone intake from soy consumption and breast Cancer in Isfahanian women. ijbd 2011; 4 (3) :44-46
URL: http://ijbd.ir/article-1-168-fa.html
ریحانی میترا، مصدق فروغ، نیری هاشم، ترکش نجیمه. بررسی ارتباط ایزو فلاوین دریافتی از طریق مصرف سویا و سرطان پستان در زنان استان اصفهان. بیماری‌های پستان ایران. 1390; 4 (3) :44-46

URL: http://ijbd.ir/article-1-168-fa.html


1- دانشگاه آزاد اسلامی،‌ واحد فلاورجان، اصفهان،‌ ایران ، mitra_reyhani@yahoo.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی،‌ واحد فلاورجان،‌ اصفهان،‌ ایران
3- دانشگاه آزاد اسلامی،‌ واحد فلاورجان، اصفهان،‌ ایران
4- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی،‌ تهران، ایران
چکیده:   (16950 مشاهده)

  مقدمه: سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانهای زنان در جهان و نیز ایران شناخته شده که تحقیقات محدودی در ارتباط با شناخت عوامل موثر در ایجاد آن در کشور انجام شده است. این تحقیق با هدف تعیین ارتباط مصرف سویا بعنوان یک منبع غنی از ایزو فلاوین و سرطان پستان در زنان استان اصفهان در سال 1390 انجام شده است.

  روش کار: مطالعه به روش شاهد- موردی بروی 100 زن مبتلا به سرطان پستان و 100 زن غیرمبتلا که از لحاظ سن،‌ شاخص توده بدنی و سن شروع قاعدگی با گروه مورد همسان شده بودند صورت پذیرفت کلیه‌ی نمونه‌ها از حداقل سن 18 سال برخوردار بوده و ایرانی الاصل بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه تکرر مصرف مواد غذایی گردآورده و توسط آزمون تی زوجی، کای دو،‌ من ویتنی و رگرسیون لوجستیک شرطی تجزیه تحلیل گردید.

  نتایج: مصرف سویا در 68 درصد گروه شاهد و 51 درصد گروه مورد دیده شد که این اختلاف معنی­دار بود. همچنین متوسط میزان متوسط ژنیستین و دیادزین محاسبه شده دریافتی در هر دو گروه اختلاف معنی داری نشان داد. مصرف سویا به عنوان عاملی موثر در کاهش خطر مبتلا به سرطان پستان شناخته شده
(31/0 OR = و 0001/0 > P )

  نتیجه گیری: مصرف سویای طبیعی در زنان ایرانی،‌ احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد و تحقیقات آتی بصورت کهورت آینده نگر در این زمینه توصیه می گردد.

 

واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، تغذیه، ‌ مصرف سویا
متن کامل [PDF 170 kb]   (3670 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1390/12/21 | پذیرش: 1396/10/16 | انتشار: 1396/10/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb