پیام خود را بنویسید
جلد 11، شماره 2 - ( فصلنامۀ علمی - پژوهشی بيماري‌هاي پستان ايران 1397 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 65-56 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudabadi M, Saeidifar A, Safizade H. Breast Cancer Screening Behavior Among Nurses in Kerman Teaching Hospitals and Its Relationship with the Health Beliefs Model Scales. ijbd 2018; 11 (2) :56-65
URL: http://ijbd.ir/article-1-670-fa.html
محمودآبادی مرجان، سعیدی فر آرزو، صافی زاده حسین. بررسی رفتارهای غربالگری سرطان پستان در پرستاران بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان و تعیین ارتباط آن با اجزای مدل اعتقاد بهداشتی. بیماری‌های پستان ایران. 1397; 11 (2) :56-65

URL: http://ijbd.ir/article-1-670-fa.html


1- مرکز تحقیقات فیزیولوژی، پژوهشکده نوروفارماکولوژی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
3- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، hsafizade@kmu.ac.ir
چکیده:   (5173 مشاهده)
چکیده
مقدمه: سرطان پستان از جمله سرطان‏های شایع زنان می ‏باشد که تشخیص به موقع در پیش‏آگهی آن موثر است. این مطالعه با هدف بررسی رفتارهای غربالگری سرطان پستان در پرستاران و تعیین ارتباط آن با اجزای مدل اعتقاد بهداشتی Champion انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، 209 نفر از پرستاران در دسترس در بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان در سال 1394 مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده نسخه فارسی و استاندارد شده پرسشنامه الگوی اعتقاد بهداشتی Champion(CHBMS) بوده و آنالیز داده‌‌ها با استفاده از نرم‏افزار SPSS نسخه 17 و انجام آزمون ‌آماری تی مستقل صورت گرفت.
یافته‏ ها: میانگین سنی افراد شرکت‏کننده 01/8±53/35 سال بود. میزان انجام منظم خودآزمایی پستان و سابقه معاینه بالینی پستان و ماموگرافی توسط پرستاران مورد بررسی به ترتیب 1/9، 3/26 و 8/15درصد بود. در افراد متاهل شدت درک شده بیشتر از افراد مجرد بود. خودکارآمدی، سودمندی و موانع درک شده در انجام خودآزمایی پستان، حساسیت درک شده و خودکارآمدی در مراجعه به پزشک جهت معاینه پستان و موانع درک شده در انجام ماموگرافی نقش موثر داشتند.
نتیجه‏ گیری: مطالعه حاضر نشان داد که انجام روش‌های غربالگری سرطان پستان در پرستاران پایین است و با توجه به ارتباط این رفتارها با خودکارآمدی و موانع درک شده، توصیه می‌شود که برنامه‌های آموزشی بر این دو حیطه تمرکز بیش‌تری داشته باشند.
متن کامل [PDF 562 kb]   (1701 دریافت)    
مطالعه حاضر نشان داد که انجام روش‌های غربالگری سرطان پستان در پرستاران پایین است و با توجه به ارتباط این رفتارها با خودکارآمدی و موانع درک شده، توصیه می‌شود که برنامه‌های آموزشی بر این دو حیطه تمرکز بیش‌تری داشته باشند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1397/2/3 | پذیرش: 1397/4/24 | انتشار: 1397/6/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb