جلد 11، شماره 2 - ( فصلنامۀ علمی - پژوهشی بيماري‌هاي پستان ايران 1397 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 24-16 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان ، hejazi.h@lu.ac.ir
چکیده:   (4783 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان یکی از شایع‌ترین تومورهای سرطانی در زنان است. علت سرطان پستان به طور کامل شناخته نشده است اما قرار گرفتن در معرض ویروس اپشتین- بار به عنوان یک عامل خطر برای این سرطان پیشنهاد شده است. مطالعات زیادی از سال 1995 گزارش داده‌اند که EBV می‏تواند در ایجاد سرطان نقش داشته باشد. در این مطالعه رابطه بین EBV و سرطان پستان با روش توصیفی تحلیلی در استان اصفهان مورد بررسی قرار گرفته است.
روش بررسی: 40 بلوک پارافینه از بافت سرطان پستان و 40 بلوک پارافینه از بافت سالم پستان به عنوان شاهد از زنان استان اصفهان جمع‌آوری شدند. پس از استخراج DNA به روش نمکی جهت بررسی کیفیت DNA استخراج شده با استفاده از دستگاه نانو دراپ و انجام PCR نمونه‌ها برای حضور ژن بتا اکتین کیفیت DNA تایید گردید و سپس نمونه‌های مناسب برای وجود DNA-EBV با روش PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها با آزمون مجذور کای و نرم‌افزار SPSS.16 آنالیز شدند.
یافته ‏ها: 20 مورد از نمونه‌های سرطان پستان (50%) و 5 مورد از گروه شاهد (5/12%) برای DNA-EBV مثبت گزارش شدند. از لحاظ آماری آزمون مجذور کای برای ویروس EBV در نمونه‌های سرطانی و شاهد عدد 000/0 را نشان داد که رابطه معنی‌دار بین ویروس اپشتین- بار و سرطان پستان را نشان می‌دهد.
نتیجه ‏گیری: حضور ژن EBV در یک زیر مجموعه قابل توجه از زنان مبتلا به سرطان پستان در استان اصفهان نشان می‌دهد که ویروس اپشتین- بار می‌تواند یکی از دلایل ایجاد سرطان پستان باشد، اما قطعا برای اثبات آن و بررسی مکانیسم مولکولی این ارتباط مطالعات بیشتری لازم است.
متن کامل [PDF 612 kb]   (1768 دریافت)    
حضور ژن EBV در یک زیر مجموعه قابل توجه از زنان مبتلا به سرطان پستان در استان اصفهان نشان می‌دهد که ویروس اپشتین- بار می‌تواند یکی از دلایل ایجاد سرطان پستان باشد، اما قطعا برای اثبات آن و بررسی مکانیسم مولکولی این ارتباط مطالعات بیشتری لازم است.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1397/3/12 | پذیرش: 1397/5/21 | انتشار: 1397/6/31

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.