جلد 2، شماره 2 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1388 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 59-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- دانشکده علوم نوین پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، mh_biglu@yahoo.com
3- مرکز تحقیقات ریزفناوری دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده:   (28729 مشاهده)

  مقدمه: شیوع بالای سرطان پستان در سنین پایین در ایران و مشکلات ناشی از این بیماری برای خانواده‌ها لزوم بررسی تحقیقات انجام شده در این زمینه را بدیهی می‌سازد. تحقیق حاضر با هدف تعیین میزان تولیدات علمی ایران در زمینه سرطان پستان و مقایسه آن با سایر کشورهای خاورمیانه صورت گرفته است.

  روش بررسی: پژوهش حاضر Systematic Review می‌باشد و به‌کمک شاخص‌های علم‌سنجی، تولیدات علمی ایران در زمینه سرطان پستان را در پایگاه مدلاین طی سال‌های 2008 - 1965 مورد بررسی قرار داده است. تولیدات علمی از طریق جستجو در مدلاین با یک استراتژی ترکیبی که شامل استفاده از کلیدواژه MeSH و همچنین کلیدواژه‌های پیشنهادی متخصص موضوعی (پزشک) بود، بازیابی شد و اطلاعات به چک‌لیستی که در نرم‌افزار Excel طراحی شده بود، منتقل شد و مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها: ایران، در بازه زمانی مورد بررسی ، 114 مدرک علمی در زمینه سرطان پستان داشته ‌است که بیشترین میزان در حوزه فرعی اپیدمیولوژی با میزان 6 / 38% بوده و پس از آن دو حوزه پژوهش‌های مولکولی پایه و بالینی قرار دارد. میانگین مشارکت بین پژوهشگران ایرانی 67 / 4 نفر به ازای هر مقاله می‌باشد . حدود 70% از مقالات ایرانی در ژورنال‌های دارای Impact Factor از 396 / 0 ت ا 684 / 5 منتشر شده‌اند. از میان ژورنال‌هایی که مقالات ایرانی را منتشر کرده‌اند، Breast Cancer Research and Treatment بالاترین Impact Factor را دارد. بیشترین تعداد مقالات ایرانی در دو کشور آمریکا و انگلستان به چاپ رسیده است.

نتیجه‌گیری: تولیدات علمی ایران در زمینه سرطان پستان در بازه مورد بررسی به‌ویژه در سال‌های 2001 به بعد به‌صورت خطی افزایش داشته است.
متن کامل [PDF 392 kb]   (6074 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1389/12/8 | انتشار: 1388/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.