پیام خود را بنویسید
جلد 15، شماره 1 - ( فصلنامه بیماری های پستان ایران 1401 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 17-4 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fendereski A, Hajizadeh E, Haghighat S, Rasekhi A. Evaluation of Factors Related to Short-Term and Long-Term Survival of Breast Cancer Patients by Mixture Cure Model. ijbd 2022; 15 (1) :4-17
URL: http://ijbd.ir/article-1-957-fa.html
فندرسکی افسانه، حاجی زاده ابراهیم، حقیقت شهپر، راسخی علی اکبر. بررسی عوامل مرتبط با بقای کوتاه مدت و بلند مدت بیماران مبتلا به سرطان پستان با استفاده از مدل شفای آمیخته. بیماری‌های پستان ایران. 1401; 15 (1) :4-17

URL: http://ijbd.ir/article-1-957-fa.html


1- دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس ، hajizadeh@modares.ac.ir
3- مرکز تحقیقات سرطان پستان، پژوهشکده سرطان معتمد، جهاد دانشگاهی
چکیده:   (1708 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان یکی از شایع‏ترین سرطان­ ها در بین زنان است. امروزه با پیشرفت شیوه ­های درمانی پزشکی، اقدامات درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان تنها جهت افزایش مدت زمان زنده ماندن آنان انجام نمی­ شود بلکه با هدف درمان کامل بیماری نیز همراه است. در این مطالعه، علاوه بر بررسی بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان، شانس بهبود کامل بیماری و عوامل پیش­ آگهی آن با استفاده از مدل­ های شفای آمیخته مورد بررسی قرار گرفته است.
روش ‌بررسی: این مطالعه از نوع کوهورت گذشته‏ نگر بوده که بر روی 1310 نفر از زنان مبتلا به سرطان پستان که طی سال­ های 1374 تا 1392 به پژوهشکده سرطان معتمد مراجعه نموده و تا سال 1397 مورد پیگیری قرار گرفتند، انجام شده است. منحنی کاپلان- مایر و مدل نیمه پارامتری شفای آمیخته بر داده‌ها برازش شدند. در این مدل، بیماران به دو دسته شفایافته و شفانیافته تقسیم شده، سپس میزان شفایافتگی (نرخ بیماران درمان شده) و بقای بیماران شفانیافته محاسبه شده و عوامل مرتبط با آن شناسایی شدند.
یافته‌ها: از بین 1310 بیمار حاضر در مطالعه، 235 نفر (1/18%) فوت کرده و باقی افراد سانسور شدند. بر اساس منحنی کاپلان- مایر، نسبت شفایافتگی 68% بود و آخرین پیامد مرگ حدود 12 سال پس از تشخیص مشاهده شد. ابتلا به چاقی، درگیری غدد لنفاوی، انجام جراحی ماستکتومی و عدم دریافت هورمون­ درمانی به ‏عنوان عوامل خطر احتمال شفای بیماران در بلند مدت شناسایی شدند در حالی که اندازه تومور بزرگتر، مرحله پیشرفته ‏تر بیماری و عدم دریافت شیمی ­درمانی از عوامل خطر بقای کوتاه مدت بیماران بودند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر بسیاری از عوامل پیش ‏آگهی سرطان پستان علاوه بر اینکه در کوتاه مدت برای انتخاب استراتژی درمانی اهمیت دارند، در طولانی مدت نیز برای شناسایی بیماران پرخطر و بیمارانی که همچنان نیاز به پیگیری دارند اهمیت ویژه ‏ای دارند.
متن کامل [PDF 1089 kb]   (586 دریافت)    
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر بسیاری از عوامل پیش ‏آگهی سرطان پستان علاوه بر اینکه در کوتاه مدت برای انتخاب استراتژی درمانی اهمیت دارند، در طولانی مدت نیز برای شناسایی بیماران پرخطر و بیمارانی که همچنان نیاز به پیگیری دارند اهمیت ویژه ‏ای دارند.

نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/10/6 | پذیرش: 1400/11/24 | انتشار: 1401/2/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb