جلد 15، شماره 4 - ( مجله علمی بیماری های پستان ایران 1401 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 128-105 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- فیزیولوژی پزشکی، گروه علوم پایه، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
2- استادیار، ژنتیک مولکولی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران ، saeedeh2070@yahoo.com
چکیده:   (1183 مشاهده)
مقدمه: رژیم غذایی از جمله عوامل محیطی است که نقش مهمی درخطر ابتلا به سرطان پستان دارد. انگور یکی از پر تولیدترین میوه‌ها در جهان؛ با منبع ارزشمندی از ترکیبات فعال زیستی، کنترل‌کننده تکثیر و رشد سلول­های سرطانی پستان است.
روش بررسی: تحقیق مروری نقلی حاضر بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده از منابع جستجوگر اینترنتی فارسی و انگلیسی Pub Med، Google Scholar, Google، Science Direct و Scopus طی سال‌های 1996 تا 2022؛ و با استفاده از واژه‌های کلیدی سرطان پستان، ترکیبات فعال زیستی و انگور انجام شد.
نتیجه‌گیری: اقدامات پیشگیرانه به کمک ترکیبات طبیعی انگور مانند رزوراترول، ترپنوئیدها، اسید اولئانولیک، کاتچین‌ها، پروآنتوسیانیدین‌ها، آنتوسیانین‌ها، آنتوسیانیدین‌ها، کاروتنوئیدها و فلاونول­ها نشان‌دهنده نقش احتمالی آن‌ها در درمان سرطان پستان از طریق مهار رگ زایی، توقف چرخه سلولی، القای آپوپتوز، حذف رادیکال‌های آزاد و سایر فعالیت­های ضد توموری است.
یافته‌ها: نتایج بررسی‌ها نشان داد ترکیبات فعال زیستی انگور به دلیل فعالیت‌های بیولوژیکی متعدد؛ ازجمله توانایی آن­ها در کاهش استرس اکسیداتیو، مهار سنتز DNA، توقف چرخه تقسیم سلولی، تحریک آپوپتوز و مرگ سلول‌های سرطانی با مسیرهای سیگنال دهی متعددی که در ایجاد یا از بین بردن تومور درگیر هستند، تعامل دارند و در پیشگیری و درمان سرطان پستان موردتوجه خاص قرار دارند.
متن کامل [PDF 7321 kb]   (836 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری |
دریافت: 1401/5/10 | پذیرش: 1401/7/25 | انتشار: 1401/11/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.