جلد 16، شماره 2 - ( فصلنامه بیماری های پستان ایران 1402 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 118-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 4958


XML English Abstract Print


1- گروه مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
2- مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
3- واحد توسعه و تحقیقات بالینی 5 آذر، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
4- گروه روانپزشکی، مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران ، F.elyasi@mazums.ac.ir
چکیده:   (1109 مشاهده)
مقدمه: با توجه به تغییرات جدید در سیستم مراقبت های بهداشتی، مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان در محیط خانگی جایگزین  بیمارستان شده است. تشخیص سرطان پستان در زنان، همه اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار داده و وظایف آنها را تغییر می دهد. مشارکت خانواده در مراقبت از این بیماران ممکن است نتایج بهتری را به دنبال داشته باشد. مراقب خانوادگی می تواند یکی از اعضای خانواده بدون دریافت دستمزد باشد که در مراقبت های جسمی و پروسه بیماری کمک می کند و برای بهتر انجام دادن آن، باید این نقش ها را بداند. این مطالعه با هدف بررسی نقش مراقبین خانوادگی در زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد.
روش بررسی: جستجو در پایگاه های‌ داده google scholar، PubMed، Science direct، Magiran و SID انجام شد. کلیدواژه ها شامل مراقبین خانوادگی، سرطان پستان و نقش بودند. مقالات پژوهشی منتشر شده از سال 1990 تا 2017 با موضوع مرتبط با عنوان انتخاب شدند. در مجموع 80 مقاله جستجو و  42 مقاله مورد استفاده قرار گرفت.
یافته‌ها: پس از بررسی این مقالات، نقش‌های مراقبین خانوادگی در سه بعد؛ 1) نقش های پزشکی- عملی مانند غربالگری، تشخیص، درمان، مراقبت فیزیکی از بیمار و تسکین درد، 2) نقش های روانی- اجتماعی مانند تصمیم گیری، دلگرمی و امیدبخشیدن، حمایت عاطفی و معنوی و تقویت روابط و 3) نقش های مرتبط با امور مالی مانند تامین هزینه های زندگی و مراقبت و درمان، و پیگیری مطالبات بیمه سازماندهی شدند.
نتیجه‌گیری: مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سرطان پستان می توانند نقش های خاصی را برای مراقبت از اعضای خانواده یا دوستان خود بیاموزند تا عوارض جانبی کمتری در طول مراقبت داشته باشند.
متن کامل [PDF 588 kb]   (609 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تشخیص، درمان، بازتوانی
دریافت: 1401/7/12 | پذیرش: 1402/2/7 | انتشار: 1402/4/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.