جلد 3، شماره 3 و 4 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1389 )                   جلد 3 شماره 3 و 4 صفحات 58-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تربیت معلم تهران ، asgar_shiralipoor@yahoo.com
2- دانشگاه تربیت معلم تهران
3- دانشگاه علوم پزشکی بقیه الّله(عج)
چکیده:   (18560 مشاهده)

  مقدمه: سرطان پستان رایج­ترین سرطان زنان در ایران است و نگران­کننده­ترین بیماری در بین بیماری­ها است که علاوه بر جنبۀ پزشکی و عینی دارای جنبۀ ذهنی نیز هست. بنابراین هدف اصلی این تحقیق شناخت و برجسته کردن بُعد ذهنی عوامل مؤثر بردرد سرطان پستان می­باشد.

  روش بررسی: پژوهش حاضر به روش کیفی و رویکرد نظریۀ مبنائی انجام شد. جامعۀ آماری مورد مطالعه زنان مبتلا به سرطان پستان در بیمارستان رازی شهرستان مرند بودند. 16 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 2 پزشک با روش نمونه­گیری غیر احتمالی و هدفمند انتخاب شدند. روش جمع­آوری داده­ها مشاهده و مصاحبۀ نیمه­ساختاریافته بود.

  یافته­ها: نتایج حاصل از کدگذاری محوری نشان داد که سه گزارۀ کلی شامل 1- اطلاع از بیماری و مراجعه به پزشک، 2- خانواده، بیمار و خلق شیوه­هایی برای کنار آمدن با بیماری و3 - توان اقتصادی بر درد سرطان پستان مؤثر می­باشند.

  نتیجه­گیری: یافته­های پژوهش حاضر مشخص می­کند که عوامل ذهنی، اجتماعی و روانی می­تواند بر درد ناشی از سرطان پستان تأثیرگذار باشد. بنابراین از این اطلاعات می­توان در راستای برنامه­ریزی درمانی و مراقبت­های پزشکی- بهداشتی سرطان پستان در زنان بهره جست.

 

متن کامل [PDF 259 kb]   (3956 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1390/8/23 | پذیرش: 1402/7/15 | انتشار: 1389/7/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.