جلد 6، شماره 2 - ( فصلنامه بیماری های پستان ایران 1392 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 34-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، pegah.ebadi@gmail.com
چکیده:   (10691 مشاهده)
چکیده مقدمه: امروزه سرطان یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی سراسر جهان محسوب می‌شود. از آن جایی که سرطان بر جنبه‌های روان شناختی فرد اثر می‌گذارد از یک سو، از عهده بیماری بر آمدن و نیز تلاش برای برگرداندن او به سبک سالم زندگی از سوی دیگر از نکات در خور توجه است. هدف این پژوهش تعیین اثربخشی رویکرد درمانی واقعیت درمانی بر افزایش امید بیماران سرطان پستان داکتال مرحله دو است. نوع مطالعه از نوع شبه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون است. جامعه آماری شامل تمامی بیماران سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز تحقیقات سرطان بیمارستان شهدای تجریش است. روش بررسی: تعداد 60 نفر از بیماران سرطان پستان داکتال مرحله دو در این مرکز تحقیقات به صورت هدفمند بر اساس مقیاس سنجش امید در سه گروه آزمایشی و یک گروه گواه قرار داده شده‌اند. مقیاس سنجش امید 12 سوالی اسنایدر با پایایی و روایی قابل قبول بوده است. متغیر مستقل واقعیت درمانی بوده است. یافته‌ها: نتایج نشان دادند که رویکرد مشاوره‌ای فوق در افزایش امید بیماران سرطانی موثر بوده است. نتیجه‌گیری: نظر به معنادار بودن اثربخشی این رویکرد در افزایش امید بیماران پیشنهاد می‌شود در راستای افزایش امید بیماران سرطانی برای پیگیری‌های درمانی، بازگشت به سبک زندگی سالم و عادی و برای بیماران درسنین باروری که تمایل به حفظ باروری با هدف امید افزایی و بازگشت به سبک زندگی سالم پیش از شروع درمان‌های سرطان از این رویکردها برای ارجاع به مراکز درمان باروری استفاده شود.
متن کامل [PDF 146 kb]   (4037 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1392/10/11 | پذیرش: 1392/10/11 | انتشار: 1392/10/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.