جلد 7، شماره 2 - ( فصلنامه علمی-پژوهشی بیماری های پستان ایران 1393 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 22-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (8231 مشاهده)
چکیده مقدمه: درد و محدودیت حرکت شانه از عوارض رایج بعد از جراحی ماستکتومی بوده که کیفیت زندگی زنان را می‌تواند به شدت تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از ابزارهای مناسب سنجش کیفیت عملکرد عضو در این دسته از مددجویان می‌تواند راهنمای مناسب برای مداخله و درمان باشد. به همین منظور این مطالعه به ترجمه مقیاس (SPADI) به زبان فارسی و تعیین خصوصیات روان‌سنجی آن می پردازد. روش بررسی‌: پژوهش حاضر مطالعه روش‌شناسی است. داده‌ها از 90 بیمار زن بعد از جراحی ماستکتومی رادیکال مدیفیه با درد شانه جمع‌آوری شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل: برگه مشخصات دموگرافیک و مقیاس اختلال درد و کارکرد شانه (SPADI) بود. بخش اول پرسشنامه مربوط به ارزیابی درد و دارای پنج گویه و بخش دوم پرسشنامه مربوط به ارزیابی ناتوانی شانه و دارای هشت گویه است. جهت بررسی ثبات داخلی ابزار SPADI و تعیین همبستگی بین گویه‌ها از ضریب همبستگی آلفای کرونباخ و برای بررسی روایی سازه ابزار از تحلیل عامل اکتشافی استفاده شد. یافته‌ها: مقدار آلفا کرونباخ برای نمره کل مقیاس، 94/0 بود. ضریب همبستگی خوشه‌ای (ICC) محاسبه شده برای نمرات اخذ شده بار اول و بار دوم، عدد 86/0 (91/0- 79/0CI= و 001/0P<) بود. نتایج تحلیل عامل اکتشافی حاکی از آن بود که 94/79% کل واریانس توسط 3 گویه اول تبیین می‌شود. نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاکی از آن است که ابزار SPADI برای بررسی درد و اختلال عملکرد شانه در زنان ایرانی ماستکتومی شده به علت سرطان پستان دارای روایی و پایایی مناسب است.
متن کامل [PDF 202 kb]   (4007 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1393/7/20 | پذیرش: 1393/7/20 | انتشار: 1393/7/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.