پیام خود را بنویسید
جلد 16، شماره 4 - ( مجله علمی بیماری های پستان ایران 1402 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 68-50 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

faridi M, lotfi kashani F, vaziri S. Role of culture in the life experience of women with breast cancer in Iran: A phenomenological study. ijbd 2023; 16 (4) :50-68
URL: http://ijbd.ir/article-1-1058-fa.html
فریدی محبوبه، لطفی کاشانی فرح، وزیری شهرام. نقش فرهنگ در تجربه زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان در ایران:یک مطالعه پدیدار شناختی. بیماری‌های پستان ایران. 1402; 16 (4) :50-68

URL: http://ijbd.ir/article-1-1058-fa.html


1- گروه روانشناسی سلامت، دانشکده روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mfaridi550@gmail.com
2- گروه روانشناسی سلامت، دانشکده روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (663 مشاهده)
مقدمه: بافتار فرهنگی بر چگونگی سازگاری روانشناختی با بیماری سرطان پستان در زنان اثر می‌گذارد. این مطالعه با هدف به دست آوردن درک عمیق از تجربیات زندگی زنان با در نظر گرفتن نقش فرهنگ بر شکل‌گیری تجربیات مواجهه با سرطان پستان انجام گرفت.
روش بررسی: این پژوهش با استفاده از طرح پدیدارشناسی کیفی با هدف درک عمیق‌تر تجربیات زنان مبتلا انجام شد. جامعه آماری این پژوهش شامل زنان ایرانی مبتلا به سرطان پستان که به مراکز آموزشی و انکولوژی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور جهت انجام فرآیند درمانی مراجعه کرده بودند و در گروه مجازی سرطان پستان تهران عضو بودند. داده‌ها از طریق نمونه‌گیری هدفمند و به روش گلوله برفی و با استفاده از مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته و عمیق با 11 زن در مراحل 1و2و3 سرطان پستان در محدوده سنی 29 تا 51 سال انجام شد. راهنمای مصاحبه سوالات نیمه ساختار یافته بود.
یافته‌ها: مفاهیم مهم پدیدار شده که نشات گرفته از عوامل فرهنگی اثرگذار بر سازگاری با سرطان پستان بود. چالش‌هایی که زنان مبتلا به سرطان پستان با آن روبرو بودند: شامل ترس افراد از بیماری سرطان محدودیت‌های مالی و شغلی، تغییر در ایفایی نقش مادرانگی، نگرانی‌‌های درک شده از پیش‌بینی‌ناپذیر بودن شرایط اجتماعی، همدری‌های ناسالم نزدیکان و افراد جامعه و تابو بودن بیماری سرطان و راهبرد‌هایی که برای فایق آمدن بر شرایط تهدید کننده بیماری استفاده‌ می‌شد: اتکا به معنویات، حمایت اداراک شده، حفظ توانایی‌های فردی، برون ریزی هیجانات.
نتیجه‌گیری: شکل‌گیری تجربیات افراد و تعامل با سرطان پستان، تحت تأثیر فرهنگی است که افراد در آن زندگی. مداخلاتی که به لحاظ فرهنگی متناسب با نیازهای جمعیت باشد می‌تواند بواسطه زبان مشترک (فرهنگ) اثر بخش‌تر واقع شود.

 
متن کامل [PDF 874 kb]   (240 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذیه، روانشناسی، ورزش
دریافت: 1402/4/26 | پذیرش: 1402/8/24 | انتشار: 1402/10/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb