پیام خود را بنویسید
جلد 10، شماره 2 - ( فصلنامه علمی - پژوهشی بیماری‏ های پستان ایران 1396 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 26-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kozegar E, Soryani M, Behnam H, Salamati M, Tan T. Determining Mass Boundary in 3D Automated Breast Ultrasound Images Using a Deformable Model. ijbd 2017; 10 (2) :16-26
URL: http://ijbd.ir/article-1-626-fa.html
کوزه گر احسان اله، سریانی محسن، بهنام حمید، سلامتی معصومه، تن تائو. تعیین مرز توده در تصاویر سه بُعدی اولتراسوند خودکار (ABUS) با استفاده از یک مدل شکل پذیر . بیماری‌های پستان ایران. 1396; 10 (2) :16-26

URL: http://ijbd.ir/article-1-626-fa.html


1- دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران
3- پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست‌شناسی و علوم پزشکی تولید مثل جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات پزشکی تولید مثل
4- دانشکده رادیولوژی و پزشکی هسته‌ای، مرکز پزشکی دانشگاه رادبود، نایمخن، هلند
چکیده:   (5260 مشاهده)
مقدمه: تصویربرداری اولتراسوند خودکار سه ­بُعدی موسوم به ABUS یک روش تصویربرداری جدید است که به عنوان یک روش غربالگری مکمل برای ماموگرافی، جهت تشخیص زودهنگام سرطان پستان مورد استفاده قرار می­گیرد. بخش­بندی توده‏ها در این تصاویر نقش بسیار مهمی ایفا می­کند، زیرا نتیجه حاصل از آن جهت تخمین حجم توده، مقایسه­های زمانی و تشخیص خوش­خیمی و بدخیمی ضایعه بسیار مهم است.
روش بررسی: در مقاله حاضر، از یک مدل هندسی موسوم به «تکامل مجموعه تراز تنظیم فاصله» جهت بخش­بندی توده­ها بهره گرفتیم. این مدل در زمره مدل­های هندسی مبتنی بر لبه قرار می­گیرد که آن را در سه­بُعد پیاده­سازی و شرایط مرزی نیومن را اصلاح کردیم. سپس با تنظیم نیرویی به نام نیروی بالونی سعی کردیم منحنی اولیه را تا حد امکان به مرزهای توده نزدیک کنیم. در مقاله حاضر، جهت ارزیابی کارایی سیستم پیشنهاد شده، آن را بر روی 50 توده آزمایش کردیم. در آزمایش‏های انجام شده برای ارزیابی روش پیشنهادی از معیار دایس استفاده کردیم.
یافته­ها: طی ارزیابی انجام شده به این نتیجه رسیدیم که با استفاده از ضریب بالونی برابر 5/5- می­توانیم به میانگین همپوشانی برابر 52/0 بر اساس معیار دایس دست یابیم. این در حالیست که مدل مشهور کانتور فعال جئودزیک (GAC) به میانگین همپوشانی برابر 28/0 رسیده است که نشان دهنده کارایی بیشتر روش پیشنهاد شده است.
نتیجه­گیری: نتیجه به دست آمده در این مقاله بالاتر از همپوشانی 4/0 است که به عنوان یک سطح قابل قبول برای بخش‏بندی توده­ها در تصاویر ABUS شناخته می­شود.     
تصویربرداری سه بعدی اولتراسوند خودکار، سیستم­های کمکی کامپیوتری، پردازش تصویر، بخش­بندی توده.
 
متن کامل [PDF 850 kb]   (3227 دریافت)    
نتیجه­ گیری: نتیجه به دست آمده در این مقاله بالاتر از همپوشانی 4/0 است که به عنوان یک سطح قابل قبول برای بخش‏بندی توده­ها در تصاویر ABUS شناخته می­شود.     
 
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1396/7/5 | پذیرش: 1396/7/5 | انتشار: 1396/7/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb