پیام خود را بنویسید
جلد 12، شماره 2 - ( فصلنامه علمی - پژوهشی بيماري‌هاي پستان ايران 1398 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 71-57 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niroomandfam B, Nickravan Shalmani A, Khalilian M. Breast abnormalities segmentation using the wavelet transform coefficients aggregation. ijbd 2019; 12 (2) :57-71
URL: http://ijbd.ir/article-1-746-fa.html
نیرومندفام بهروز، نیکروان شلمانی علیرضا، خلیلیان مجید. قطعه بندی ناهنجاری های پستان با استفاده از تجمیع ضرایب موجک. بیماری‌های پستان ایران. 1398; 12 (2) :57-71

URL: http://ijbd.ir/article-1-746-fa.html


1- گروه کامپیوتر، دانشکده مکاترونیک، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج ، behrouz.niroomandfam@kiau.ac.ir
2- گروه کامپیوتر، دانشکده مکاترونیک، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج
چکیده:   (3794 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان شایع­ ترین سرطان در بین زنان بوده و بیشترین مرگ و میر ناشی از سرطان را در میان زنان ایجاد می­ کند. کشف و مرزبندی خودکار توده­ ها در ماموگرام کار چالش برانگیز و یک گام اساسی سیستم ­های CAD سرطان پستان است. در این مطالعه، روش جدیدی برای کشف خودکار نواحی کاندیدهای مشکوک به توده (SMC) در ماموگرام را معرفی نموده­ ایم.
روش بررسی: مطالعه حاضر بر روی کشف نواحی مشکوک به توده در تصاویر ماموگرام و استخراج نواحی مورد نظر (ROI) از تصاویر ماموگرام است. در این مطالعه، ابتدا پیش پردازش بر روی تصویر ماموگرام صورت گرفته و سپس تجمیع ضرایب موجک گسسته بر اساس ویژگی های بافتی تصویر محاسبه و ایجاد می شود. بعد از حذف نویز از این تجمیع و با اعمال عملیات مورفولوژی ضرایب تجمیع بهبود یافته و در نهایت با استفاده از آشکارشاز لبه و anny، تقسیم­ بندی ماموگرام انجام می­ شود. برای غلبه بر مشکلover-segmentation و under-segmentationکاهش نرخ منفی و مثبت  کاذب و بهبود نواحی کشف شده از روش تقسیم و ادغام برای بهبود نواحی کشف شده استفاده می­شود. ارزیابی روش پیشنهادی با استفاده از تصاویر پایگاه داده DDSM انجام شده است.
یافته­­ ها: میزان حساسیت، CROI و CG.T  به‏ ترتیب برابر با 100، 5/86 و 56 درصد و مقدار FPI برابر با 4/5 برای هر تصویر گزارش شده­اند.
نتیجه‏­ گیری: ارزیابی روش پیشنهادی نشان ‏دهنده قابلیت کشف و تعیین خودکار نواحی ناهنجاری ماموگرام که کاندید توده پستانی هستند را نشان می­ دهد. از روش پیشنهادی می­ تواند به‏ عنوان گام اول همه سیستم ­های CAD سرطان پستان استفاده نمود و یا به رادیولوژیست در تشخیص بهتر کمک کند.
متن کامل [PDF 1367 kb]   (1699 دریافت)    


نتیجه گیری: ارزیابی روش پیشنهادی، قابلیت کشف و تعیین خودکار نواحی ناهنجاری ماموگرام که کاندید توده پستانی هستند را نشان می دهد. از روش پیشنهادی می توان به عنوان گام اول همه سیستم های CAD سرطان پستان استفاده نمود و یا به رادیولوژیست در تشخیص بهتر کمک کند.

نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1398/2/17 | پذیرش: 1398/4/18 | انتشار: 1398/5/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb