پیام خود را بنویسید
جلد 3، شماره 3 و 4 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1389 )                   جلد 3 شماره 3 و 4 صفحات 33-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نفیسی ناهید، ثقفی نیا مسعود، اکبری محمد اسماعیل، نجفی صفا. نظرسنجی جهت تعیین میزان آگاهی و نگرش زنان ایرانی از سرطان پستان. بیماری‌های پستان ایران. 1389; 3 (3 و 4) :28-33

URL: http://ijbd.ir/article-1-141-fa.html


1- مرکز تحقیقات سرطان پستان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مرکز سرطان خاتم (KCC) تهران ، nafissi_n@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات تروما (BMSU) دانشگاه پزشکی بقیه‌الهش (عج)
3- مرکز تحقیقات سرطان پستان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
4- مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران
چکیده:   (15419 مشاهده)

  مقدمه: سرطان پستان شایع‌ترین سرطان در میان زنان ایرانی است. جهت افزایش میزان بقاء و کاهش مرگ و میر آن توصیه می‌شود از روش‌های غربالگری ملی استفاده شود. در کشورهای درحال توسعه مانند ایران، به‌دلیل عدم وجود تسهیلات مناسب به‌جای معاینه کلینیکی توسط پزشک و یا ماموگرافی اولین قدم در غربالگری، معاینه پستان توسط خود فرد می‌باشد از این رو لازم است برای اجرای موفقیت‌آمیز طرح معاینه پستان توسط خود فرد، شناخت، آگاهی و مهارت افراد در جامعه (KAP) بررسی شود.

  روش بررسی: یک مطالعه توصیفی (Community-based descriptive study) بر روی 650 خانم بالای 18 سال که با استفاده از یک پرسشنامه (ساختاریافته و تأیید شده) برای بررسی شناخت، آشنایی و توانایی خانم‌ها برای BSE انجام شده است.

  یافته‌ها: متوسط سن شرکت‌کنندگان 72-40 سال با SD حدود 58/9 سال بود و از آن‌ها 6/82% متأهل 4/48% بالاتر از دیپلم بوده‌اند. توده بدون درد در 8/60% موارد و ترشح خونی در 9/94% موارد گزارش شده است (به‌عنوان دو علامت مهم سرطان پستان). در این مطالعه فقط 3/80% شرکت‌کنندگان می‌دانستند که خانم‌ها در خطر سرطان پستان هستند و 6/70% از آن‌ها اعتقاد داشتند که تشخیص زودرس این سرطان باعث تأثیر بیشتر درمان آن می‌شود. 8/30% پاسخ‌دهنده‌ها می‌دانستند که خودآزمایی پستان (BSE) با وضعیت سواد آن‌ها ارتباط دارد و 9/59% می‌توانستند خودآزمایی پستان را انجام دهند و فقط 9/12% آن‌ها به طور منظم خودآزمایی پستان را انجام می‌دادند.

نتیجه‌گیری: اطلاعات اجتماعی و سطح تحصیلات، عناصری بسیار مهم در خودآزمایی پستان به‌عنوان یک جایگزین برای روش‌های غربالگری دیگر در تشخیص سرطان پستان می‌باشند.

متن کامل [PDF 270 kb]   (5395 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1390/8/23 | پذیرش: 1402/7/15 | انتشار: 1389/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb