جلد 2، شماره 2 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1388 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 48-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علوم پزشکی اراک ، karimymahmood@yahoo.com
2- دانشگاه تربیت مدرس
3- دانشگاه علوم پزشکی اراک
چکیده:   (21189 مشاهده)

  مقدمه: بسیاری از سرطان‌ها توسط خود زنان در هنگام خودآزمایی تشخیص داده‌می‌شوند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین اعتمادبه‌نفس، خودکارآمدی، منافع و موانع درک شده با رفتار خودآزمایی پستان در رابطین بهداشتی زرندیه انجام شده‌است.

  روش بررسی : پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی‌- تحلیلی است که برروی 106رابط بهداشتی شهرستان زرندیه انجام شده‌است. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه چندقسمتی شامل اطلاعات جمعیتی، سازه‌های اعتمادبه‌نفس، منافع و موانع درک شده، همچنین سؤالات عملکرد خودآزمایی پستان بوده‌است و داده‌ها با نرم‌افزار spss تجزیه و تحلیل شده‌اند.

  یافته‌ها : 19% از نمونه‌ها خودآزمایی پستان را انجام می‌دادند. به‌طور متوسط 46% از نمونه‌ها نمره قابل اکتساب منافع درک‌شده را به‌دست آوردند و 83% از آن‌ها موانع پیش‌بینی‌ شده در راه انجام خودآزمایی را درک کرده‌ بودند و ترس از پیداکردن غده بیشترین مانع انجام خودآزمایی بود. در این مطالعه مشخص شد که سن، سطح تحصیلات، طول مدت همکاری با مرکز بهداشت، منافع و موانع درک‌شده، اعتمادبه‌نفس و خودکارآمدی در مجموع 5/38 درصد از پراکندگی مشاهده شده در رفتار خودآزمایی را توضیح می‌دهند که در بین این متغیرها اثر موانع درک‌شده و اعتمادبه‌نفس برای انجام خودآزمایی بیشتر بود.

نتیجه‌گیری : نتایج این مطالعه رابطه بین اعتمادبه‌نفس و منافع و موانع درک‌شده با انجام خودآزمایی پستان را تأیید می‌کند .
متن کامل [PDF 282 kb]   (3569 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1389/12/8 | انتشار: 1388/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.