مقدمه: بسیاری از سرطانها توسط خود زنان در هنگام خودآزمایی تشخیص دادهمیشوند. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین اعتمادبهنفس، خودکارآمدی، منافع و موانع درک شده با رفتار خودآزمایی پستان در رابطین بهداشتی زرندیه انجام شدهاست.
روش بررسی : پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است که برروی 106رابط بهداشتی شهرستان زرندیه انجام شدهاست. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه چندقسمتی شامل اطلاعات جمعیتی، سازههای اعتمادبهنفس، منافع و موانع درک شده، همچنین سؤالات عملکرد خودآزمایی پستان بودهاست و دادهها با نرمافزار spss تجزیه و تحلیل شدهاند.
یافتهها : 19% از نمونهها خودآزمایی پستان را انجام میدادند. بهطور متوسط 46% از نمونهها نمره قابل اکتساب منافع درکشده را بهدست آوردند و 83% از آنها موانع پیشبینی شده در راه انجام خودآزمایی را درک کرده بودند و ترس از پیداکردن غده بیشترین مانع انجام خودآزمایی بود. در این مطالعه مشخص شد که سن، سطح تحصیلات، طول مدت همکاری با مرکز بهداشت، منافع و موانع درکشده، اعتمادبهنفس و خودکارآمدی در مجموع 5/38 درصد از پراکندگی مشاهده شده در رفتار خودآزمایی را توضیح میدهند که در بین این متغیرها اثر موانع درکشده و اعتمادبهنفس برای انجام خودآزمایی بیشتر بود.
نتیجهگیری : نتایج این مطالعه رابطه بین اعتمادبهنفس و منافع و موانع درکشده با انجام خودآزمایی پستان را تأیید میکند .بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |