پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای آتشی

علیرضا آتشی، بهزاد کیانی، ابراهیم عباسی، نجمه ناظری،
جلد ۸، شماره ۱ - ( فصلنامه علمی - پژوهشی بیماری های پستان ایران ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده مقدمه: روند رو به رشد سرطان پستان در سال‌های اخیر، لزوم اتکا به شیوه‌های مطمئن و جدید را برای شناسایی و کنترل این بیماری بیشتر آشکار می‌کند. داده‌کاوی یکی از این روش‌هاست که از پرطرف‌دارترین کاربردهای آن، کشف الگوهای پنهان مابین داده‌های بیماران در پایگاه‌های داده بزرگ است. در این مطالعه، پژوهشگران به بررسی و کشف الگوهای ناشناخته در یک مجموعه داده واقعی سرطان پستان می‌پردازند. روش بررسی: به دلیل گمشدگی بالای داده‌ها در ۱۴۵ رکورد، تنها اطلاعات ۶۶۵ بیمار قابل استفاده بود. در فاز پیش-پردازش داده‌ها، مقادیر تهی از طریق الگوریتم EM در نرم‌افزار SPSS۱۹ تخمین زده شده است. سپس فیلدهای پیوسته تبدیل به فیلدهای گسسته شده‌، داده‌ها از طریق الگوریتم APRIORI تحلیل و روابط پنهان بین این داده‌ها کشف شده-است. پس از استخراج، روابط در اختیار پزشک خبره حوزه سرطان پستان قرار گرفته تا روابط بی‌معنی حذف گردند. یافته‌ها: تعداد ۱۰۰ رابطه‌ انجمنی با ضریب اطمینان بالاتر از ۹/۰ توسط الگوریتم کشف شده ‌است. پس از این که این روابط در اختیار فرد خبره قرار گرفته، تعداد ۱۰ رابطه‌ از این روابط به لحاظ بالینی بامعنی تشخیص و گزارش شده‌اند. نتیجه‌گیری: در این پژوهش، تعدادی از الگوهای کمتر شناخته شده و جالب توجه یک مجموعه داده واقعی استخراج گردیده‌اند. استفاده از داده‌کاوی بخصوص در داده‌های پزشکی با توجه به حجم بالای داده‌ها و وجود روابط ناشناخته فراوان بین علل بیماری‌ها، مشخصات دموگرافیک بیماران و ریزفاکتورهای خطر ابتلا به بیماری‌ها، مفید است. الگوها و مدل‌های حاصل از داده‌کاوی، در واقع فرضیات مطالعات بعدی را مشخص می‌نمایند که انجام آنها از جمله انجام انواع RCTها می‌توان این فرضیات را رد یا اثبات نمود.
روح‌اله شیخ ابومسعودی، فهیمه کاشانی، طیبه کریمی، شهین سالاروند، مریم السادات هاشمی، مریم مقیمیان، وجیهه آتشی، پریسا کاشانی،
جلد ۸، شماره ۲ - ( فصلنامه علمی - پژوهشی بیماری های پستان ایران ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده مقدمه: اضطراب و افسردگی از جمله مشکلات روحی متعاقب ابتلا به سرطان پستان است. از این رو ارایه اطلاعات و آموزش به بیمار را می‏توان به عنوان جز حیاتی مراقبت‏های پرستاری در جهت کاهش افسردگی و اضطراب نام برد. لذا با توجه به اینکه آموزش بیمار به شیوه‌های مختلفی صورت می‌گیرد این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر دو شیوه آموزش (چهره به چهره و الکترونیکی) بر افسردگی و اضطراب و استرس مبتلایان به سرطان پستان، در مرکز تحقیقات سرطان، طی سال۱۳۹۳ انجام گردیده است. روش بررسی: این مطالعه یک کار آزمایی بالینی روی ۹۰ بیمار مبتلا به سرطان پستان که به طور تصادفی و پس از همسان‏سازی از نظر سن، جنس، وضعیت اشتغال، وضعیت تأهل، به سه گروه ۳۰ نفری آزمون و کنترل تقسیم شدند انجام شد. افرادی که آموزش چهره به چهره و آموزش الکترونیکی را دریافت کردند در گروه‌های تجربی قرار گرفتند و در گروه کنترل فقط مراقبت‏های روتین بخش ارایه گردید. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه افسردگی و اضطراب، استرس ((DASS۴۲ جمع‏آوری گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها علاوه بر محاسبه میانگین و انحراف معیار از آزمون‏های chi-square و t زوج،ANOVA ، آزمون تعقیبیLSD، با نرم‌افزار SPSS. V,۱۶ استفاده شد. یافته‌ها: نتایج پژوهش اختلاف معنی‏داری را در میانگین امتیازات افسردگی، اضطراب و استرس قبل و بعد از مداخله در گروه‏های آزمون نشان داد، درحالی‌که اختلاف معنی‏داری در میانگین امتیازات افسردگی، اضطراب و استرس قبل و بعد از مداخله در گروه کنترل دیده نشد. نتیجه‏گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مبتلایان به سرطان پستان فشار روانی را قبل و بعد از عمل تجربه می‏کنند، که می‏تواند اثرات منفی بر بیمار و روند بیماری بگذارد علی‏رغم وجود تفاوت در نمرات قبل و بعد از مداخله در هر سه گروه، در گروه‏های آزمون این تفاوت قبل و بعد بسیار چشمگیرتر بوده و همچنین در مقایسه نمرات بعد از مداخله نیز بین دو گروه آزمون و گروه کنترل تفاوت وجود داشت. بنابراین پرستاران می‏توانند در امر آموزش به بیمار از این دو شیوه آموزشی ساده، کارآمد و مقرون به صرفه، استفاده نمایند.
ابراهیم عباسی، نجمه ناظری، علیرضا آتشی،
جلد ۸، شماره ۴ - ( فصلنامه علمی - پژوهشی بیماری های پستان ایران ۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده

مقدمه: بهره­گیری از فناوری اطلاعات در مراکز درمانی امروزه به عنوان یکی از شیوه­های کارآمد بهبود فرآیندهای کاری مطرح است. طراحی کارآمد فناوری اطلاعات سلامت (HIT) برای خدمات بیمار- محور نیازمند ترسیم گردش کار از زاویه دید بیمار است. هدف از این پژوهش مستند سازی نمودار گردش کاری مرکز خدمات تخصصی بیماری‏های پستان در سال ۱۳۹۲ و تجزیه و تحلیل آن از جهت تاخیرها، ازدحام و امکان رویداد خطای انسانی در فرآیندهای کاری، است. سپس با استفاده از امکانات و خدمات فناوری اطلاعات راهکارهایی جهت بهبود فرآیندها پیشنهاد خواهد شد.

روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی و مشاهده­ای است و داده­ها با استفاده از مصاحبه سیستماتیک و مشاهده پیوسته در مقطع زمانی یک هفته‏ای، جمع‏آوری شده­اند. با استفاده از نتایج مصاحبه‏ها و مشاهدات نمودار گردش کاری فعلی مرکز رسم شده و سپس مشکلات موجود با استفاده از منابع علمی و مشاوره با متخصصین حوزه انفورماتیک پزشکی شناسایی و راه‏حل‏های انفورماتیک ارایه شدند. در آخرین مرحله نمودار گردش کار بهینه مرکز در صورت پیاده‏سازی سیستم‏های پیشنهادی رسم گردید.

یافته­ها: مشکلات موجود در گردش کاری کلینیک بیماری­های پستان عبارتند از "ازدحام افراد در قسمت­های تعیین نوبت به صورت تلفنی و حضوری، مطب پزشکان و سرویس رادیولوژی"، "تاخیر در بازیابی پرونده بیماران"، "تاخیر در ارایه گزارش­های آزمایشگاهی و خروجی خدمات رادیولوژی" و "اتلاف وقت و انرژی برای واردکردن چندباره اطلاعات". بسیاری از این مشکلات را می‏توان با استفاده از راه­حل­های پیشنهای مبتنی بر فناوری اطلاعات در این مقاله از قبیل سیستم نوبت­دهی آنلاین، پرونده الکترونیک، سیستم دیجیتال انتقال تصاویر پزشکی، ارایه گزارش آزمایشگاهی به صورت اینترنتی و ... کاهش داد.

نتیجه­گیری: مقایسه نمودار گردش کار فعلی مرکز با نمودار بهینه پیشنهادی نشان می‏دهد که در فرایندهای کاری با پیاده‏سازی سیستم‏های اطلاعاتی تسهیل و تسریع می‏گردند. با حذف و یا کوتاه‏تر شدن فرایندهایی نظیر تشکیل و بازیابی پرونده، دریافت نوبت و ارایه گزارشات علاوه بر بالا رفتن دقت در خدمات ارایه شده، صرفه‏جویی بسیاری در زمان و هزینه هم برای مرکز و هم بیمار ایجاد میشود.



صفحه ۱ از ۱     

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb