پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای اسمعیلی

رضوان اسمعیلی، کیوان مجیدزاده اردبیلی، نسرین عبدلی،
جلد ۳، شماره ۳ - ( فصلنامه بیماریهای پستان ۱۳۸۹ )
چکیده

  مقدمه: سرطان پستان شایعترین سرطان در میان زنان در سراسر جهان است. مدتهای طولانی محققان به دنبال یافتن راههایی برای تشخیص و درمان سرطان در مراحل اولیه‌ بوده‌اند. تحقیقاتی که به منظور توسعه استفاده از نشانگرهای زیستی صورت گرفته‌اند در تشخیص و درمان سرطان پستان بسیار مؤثر بوده و منجر به کاربردی شدن برخی از این نشانگرها در نزد بیماران شده است. روش‌های جاری در اندازه‌گیری نشانگرهای زیستی مانند ایمونوهیستوشیمی، ایمونوسیتوشیمی و الایزا روش‌های مورد تأیید و تکرار‌پذیر در آزمایشگاههای مختلف هستند اما نتایج غیرکمی و مراحل کار متعدد و طولانی از نقاط ضعف این تکنیک‌ها است که محققان را به جستجو در مورد روشهای جایگزین مولکولی مانند (Q-RT-PCR)Quantitative Real-Time PCR تشویق می‌کند. تایید نهایی اعتبار این روش برای استفاده در آزمایشگاه های تشخیصی نیازمند اعتبارسنجی‌های متعدد از جمله در مورد ژن‌های خانه­دار (Housekeeping genes) می­باشد.

  روش بررسی: شش ژن خانه‌دار که به طور معمول در سرطان پستان استفاده شده است ( RPLP۰, HPRT۱, ACTB, GAPDH , GUSB , TFRC )، انتخاب و پایداری بیان آنها برای نرمال کردن بیان ژن uPA ، مورد بررسی قرار گرفت . واکنش Q-RT-PCR با استفاده از Master Mix ۲x از شرکت ‌ PrimerDesign در واکنش‌های ۲۰ میکرولیتری انجام شد. غلظت نهایی پرایمرها و پروب‌ها به ترتیب ۵/۰ میکرومولار و ۳/۰ میکرومولار بود. اندازه‌گیری میزان فلورسانت توسط دستگاه Applied Biosystems ۷۵۰۰ و آنالیز داده‌ها توسط نرم‌افزار ۷۵۰۰ software system ver,۲.۰ انجام شد. به منظور یافتن پایدارترین ژن‌ خانه‌دار، داده‌ها ابتدا توسط نرم افزار Excel به مقیاس خطی تبدیل شد. سپس داده‌ها توسط نرم‌افزار geNorm [۲۰] با روش Pair wise comparison و با استفاده از نرم‌افزار NormFinder [۲۲] با روش combined estimate of The intra and inter group validation آنالیز شد.

  یافته­ها: در این مطالعه RPLP۰ و GAPDH بیشترین مقدار M و TFRC کمترین مقدار را داشت. (شکل ۱) در این مطالعه TFRC بیشترین پایداری بیان را نشان داد. در این مطالعه میزان V برای استفاده از سه و چهار کنترل داخلی به ترتیب ۵/۰ و ۴/۰ بود.

  نتیجه گیری: بر اساس این مطالعه ژن TFRC ،پایدارترین ژن کنترل و ترکیب TFRC و ACTB بهترین ترکیب دو ژنی برای نرمال‌سازی uPA در سرطان پستان است. لازم به ذکر است که ژنهای RPLP۰ و GAPDH به عنوان رفرانس مناسب توصیه نمی‌شود.


لیلا فرهمند، رضوان اسمعیلی، کیوان مجیدزاده اردبیلی،
جلد ۷، شماره ۲ - ( فصلنامه علمی-پژوهشی بیماری های پستان ایران ۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده مقدمه: در سال‌های اخیر، آنتی‌بادی‌های منوکلونال نوترکیب و مشتقات آنها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل هدف درمانی در نظر گرفته شده‌اند. آنتی‌بادی‌های منوکلونال به صورت رایج در میزبان پستانداران تولید می‌شوند که هزینه‌های تولید در این میزبان بسیار بالاست و در نتیجه قیمت داروهای این گروه درمانی مهم بالا بوده که به مصرف کنندگان این داروها هزینه بالایی تحمیل می‌شود. به این منظور انتخاب یک سیستم تولیدی ارزان و راحت مثل میزبان‌های باکتریایی برای کاهش هزینه تولید این محصولات به عنوان یک سرفصل بزرگ برای موضوعات در حال رشد در سیستم‌های بیان مواد نوترکیب به شمار می‌رود. روش بررسی: در این مطالعه، یک ساختار پلی‌سیترونی از قطعه F(ab`)‌۲ از آنتی HER۲ که قادر به بیان درد در سیستم باکتریایی باشد طراحی شد. همچنین در ساختار ناحیه لولای آنتی‌بادی تغییراتی داده شد تا این قطعه به شکل صحیح بیان شده و تابخورد و از تشکیل انواع مختلفی از ساختارهای هتروژنو غیرفعال جلوگیری شود. نهایتاً ساختار ژنی‌سنتز شده در حامل باکتریایی، بدون استفاده از روش‌های معمول کلون‌سازی و به صورت مستقیم وارد شد. یافته‌ها: ساختار پلی‌سیترونیک قطعه F(ab`)۲ آنتی‌بادی ضدگیرنده HER-۲ به‌خوبی طراحی شد. تمامی اجزای لازم جهت رونویسی، ترجمه، تاخوردگی مناسب، شناسایی و خالص‌سازی در نظر گرفته شد. اصلاحات ناحیه لولا جهت به طور موفقیت‌آمیزی انجام گرفت. کاستژنی F(ab`)۲ با پرایمرهای اختصاصی تکثیر شد. کاست بیان شونده حاصل با موفقیت در داخل حامل پلاسمیدی PET-۳۲ EK/LIC و در جایگاه LIC اضافه شد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که قطعه F(ab`)۲ اصلاح شده با استفاده از روش کلون‌سازی غیروابسته به اتصال به طور موفقیت‌‌آمیزی وارد حامل بیانی E.coli شد. اگرچه مطالعات انجام شده در زمینه طراحی و تولید قطعه F(ab`)۲ بسیار محدود است، نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که میزبان‌های باکتریایی مسیرهای جایگزین مناسب و سیستم بیانی مقرون به صرفه از نظر اقتصادی برای تولید قطعات آنتی‌بادی هستند.
محمد درزی، سعید گرگین، کیوان مجیدزاده، رضوان اسمعیلی،
جلد ۱۴، شماره ۱ - ( فصلنامه بيماري‌هاي پستان ايران ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: زیرگروه Her۲-enriched در سرطان پستان پیش ­آگهی بدتری نسبت به زیرگروه ­های لومینال دارد. و اخیرا کشف درمان‏ های هدفمند در سایر گروه­ های سرطان پستان منجر به افزایش بقاء بیماران شده است. هدف این مطالعه شناخت ژن­ های موثر در بقای کلی این دسته از بیماران مبتنی بر زیست­ شناسی سامان‏ه ای است.
روش بررسی: مجموعه­­­ داده­­­ های بیان ژن و اطلاعات بالینی ۵۸ بیمار مبتلا به زیرگروه Her۲-enriched از اطلس ژنوم سرطان دانلود شد. با استفاده از شبکه هم­بیان ژنی وزن­دار، ماژول­ های هم­ بیان شناسایی شدند. به‏ منظور شناسایی ماژول­ های موثر بر بقای کلی، از رگرسیون کاکس استفاده شد. آنالیز بقاء تک­ژنی در درون ماژول منتخب انجام و در پایان ژن­ های معنی­ دار با استفاده از ابزار DAVID مورد تفسیر عملکردی قرار گرفتند.
یافته ­ها: از میان شش ماژول هم­ بیان شناسایی­ شده، دو ماژول به طور معنی ­دار با پیش ‏آگهی بدتر در بیماران مرتبط بودند. بر مبنای آنالیز بقای تک­ژنی، ۳۹% از ژن­ های ماژول­ منتخب، معنادار شناخته شد که رابطه­ معناداری با مسیرهای زیستی "Ubiquitin mediated proteolysis" و "RNA degradation" داشتند. ژن های CHAMP۱، PPP۱R۲۶، PRRC۲B، KANSL۳ و ANAPC۲ به‏ ترتیب به عنوان ۵ ژن مهم در کاهش بقای کلی شناسایی شدند. همچنین این ژن­ ها در مسیرهای مرتبط با  تقسیم سلولی نقش دارند که تاییدکننده نقش آن‏ها در سرطان است.
نتیجه­ گیری: رویکرد زیست­ شناسی سامان‏ه ای می­ تواند نتایج مناسبی در تحلیل بقاء بیماران داشته باشد. در این مطالعه ژن‏ هایی شناسایی شدند که می­ توانند در مطالعات آزمایشگاهی به عنوان بیومارکرهای پیش ­آگهی­ دهنده بقای کلی بیماران زیرگروه Her۲-enriched و همچنین کاندیداهای بالقوه برای درمان هدفمند این دسته از بیماران مورد استفاده قرار گیرند.

ساغر صالحپور، نسرین سحرخیز، صدیقه حسینی، سمانه اسمعیلی، نازنین حاجی زاده، لیلا مجدی، هستی ضیایی،
جلد ۱۷، شماره ۱ - ( مجله علمی بیماری های پستان ایران ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: سرطان پستان ازشایع ترین بدخیمی ها در زنان است. شیمی درمانی سیتوتوکسیک یا هورمون درمانی دارای تأثیر منفی بر پتانسیل باروری هستند. لذا به کارگیری تکنیک هایی همچون سرکوب تخمدان، انجماد تخمک و جنین، بازیابی تخمک نابالغ و بلوغ آزمایشگاهی آن و انجماد بافت تخمدان برای حفظ باروری ضروری است.
روش بررسی: تحقیق مروری ارائه شده براساس اطلاعات به دست آمده از جستجوی منابع فارسی و انگلیسی Scoupus ، Google Scholar‌، Pub Med‌، Science Direct طی ۲۴ سال اخیر و با کلیدواژه‌های سرطان پستان، نازایی، حفظ باروری‌، انجماد تخمک، انجماد جنین انجام شده است.
یافته‌ها: ۱۵% تا۲۵% بیماران، زنان جوان پیش از سن یائسگی هستند. شیمی درمانی یا پرتودرمانی می‌تواند منجر به ناباروری یا یائسگی زودرس شود. با توجه به شواهد، میزان موفقیت انجماد جنین به مراتب نسبت به انجماد تخمک و بازیابی تخمک نابالغ بیشتر است. از بین روشهای حفظ باروری، انجماد بافت تخمدان و پرینت زیستی سه‌بعدی در مرحله تحقیقات آزمایشگاهی بوده و بسیار مورد توجه واقع شده‌اند. مشاوره درست وارائه اطلاعات دقیق به بیمارو ارجاع به‌موقع آن‌ها تأثیر فراوانی بر بهبود وضعیت روانی وجسمی و درمان بیماری زمینه‌ای آن‌ها داشته است.
نتیجه‌گیری: با تشخیص زودهنگام سرطان پستان، ارجاع به هنگام به متخصص باروری،ارائه مشاوره صحیح و روش های نوین کمک باروری، بیماران مبتلابه سرطان پستان پس از درمان‌های تهاجمی سرطان‌، باروری خود را حفظ و تجربه فرزند بیولوژیک خود را خواهند داشت.

 


صفحه ۱ از ۱     

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb