پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


کاربران عمومی فقط به فهرست مقالات منتشر شده دسترسی دارند.
۳ نتیجه برای موضوع مقاله:

مهدی نوشیار، محمد مومنی، ثریا غراوی،
جلد ۱۱، شماره ۳ - ( فصلنامۀ علمی - پژوهشی بيماري‌هاي پستان ايران ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: کشف ویژگی های موثر در بروز سرطان پستان دارای اهمیت است. وجود علایم مختلف این بیماری، تشخیص را برای پزشکان دشوار می کند. پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان با آگاهی از عوامل تاثیرگذار در بروز بیماری، میسر می‌گردد. هدف این مقاله، انتخاب ویژگی‌های موثر در پیش‌بینی سرطان پستان از بین عادات غذایی، عوامل فرهنگی و نتایج آزمایشگاهی است. برای این کار یک مدل بهینه مبتنی الگوریتم زنبور عسل ژنتیکی برای افزایش دقت یادگیری ماشین معرفی می‌شود.
روش بررسی: در این مطالعه، اطلاعات بیماران از پایگاه داده بیمارستان فوق تخصصی مرتاض یزد جمع ­آوری شده ­است. پرونده پزشکی ۷۱۱ بیمار مبتلا به سرطان پستان با تعداد ۶۳ ویژگی مورد بررسی قرار گرفته است. هر یک از بیماران حداقل به مدت دو سال تحت پیگیری بوده­ اند. ویژگی‌های تاثیرگذار در ابتلا و تشخیص سرطان پستان از بین عادات غذایی، عوامل فرهنگی، علایم بالینی و نتایج آزمایشگاهی، با استفاده از الگوریتم GBC و ماشین بردار پشتیبان انتخاب شد.
یافته­ ها: ویژگی‌های استعمال سیگار و قلیان، عدم فعالیت ورزشی، اشتغال در شیف شب و تجرد از بین عادات غذایی و عوامل فرهنگی در ارتباط با تشخیص سرطان پستان انتخاب شدند. همچنین مدل ‌پیشنهادی ویژگی‌هایی مانند: مقایسه نتیجه ماموگرافی قبلی و فعلی، مدت مصرف قرص ضدبارداری، هیستروکتومی، جایگزینی هورمون، میزان تو رفتگی نوک پستان، میزان درد، نوع ترشح و توده موجود در تصاویر ماموگرافی را موثر در تشخیص این بیماری دانست. هیچ ارتباط معناداری بین سرطان پستان و ویژگی‌هایی مانند استفاده از ماکروفر در آشپزخانه، نوع برنج و روغن مصرفی یافت نشد.
نتیجه­ گیری: با استفاده از عادات غذایی و عوامل فرهنگی در پیش­بینی سرطان پستان، مدل پیشنهادی نسبت به سایر مدل­ های مورد مقایسه مانند فازی و شبکه عصبی، دارای حداقل میزان خطا و بیش­ترین دقت و صحت ­است.

ُسارا زلفعلی پورملکی، هادی اسمخانی اکبری‌نژاد،
جلد ۱۶، شماره ۴ - ( مجله علمی بیماری های پستان ایران ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: مواجهه با سرطان پستان بر روابط زوجین تأثیر مخربی می‌گذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر زوج‌‌درمانی هیجان‌مدار بر دلزدگی زناشویی و صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان بود.
روش بررسی: روش انجام پژوهش مداخله‌ای بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان شهر تبریز و همسران آن‌ها که در بازه زمانی چهار ماهه از خرداد تا پایان شهریور ۱۴۰۱ به بیمارستان الزهرا تبریز مراجعه کرده‌ بودند تشکیل داد که تعدادشان ۷۱۱ نفر بود. پس از اجرای پرسش‌نامه‌های ۲۱ سوالی دلزدگی زناشویی پاینز (۲۰۰۳) و ۳۰ سوالی صمیمیت جنسی باگاروزی (۲۰۰۱) در بین ۲۲۰ زوج که مایل به شرکت در پژوهش حاضر بودند، ۱۴۰ زوج که در این پرسشنامه‌ها به‌ترتیب یک انحراف معیار بالاتر و پایین‌تر از میانگین نمره کسب کردند، ۱۶ زوج با رعایت ملاک‌های ورود به‌مطالعه و با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب، و به‌صورت تصادفی بلوکی  به دو گروه مداخله (۸ زوج) و گواه (۸ زوج) تقسیم شدند. گروه مداخله زوج‌درمانی هیجان‌مدار را در ۱۰ جلسه ۵/۱ ساعته (دو و نیم ماه، هفته‌ای یک جلسه) به‌صورت گروهی، طبق برنامه درمانی جانسون دریافت کردند، و گروه گواه هیچ درمانی را دریافت نکردند. هر دو گروه، پیش، پس و ۴ ماه پس از مداخله به‌پرسشنامه‌های  پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل یافته‌ها از طریق آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر انجام گرفت.
یافته‌ها: در پیش‌آزمون، میانگین و انحراف معیار گروه مداخله برای دلزدگی زناشویی ۶۸/۵±۰۶/۱۰۶ و برای صمیمیت جنسی ۴۱/۴±۵/۷۲، و در گروه گواه برای دلزدگی زناشویی ۹۲/۴±۲۵/۱۰۸ و برای صمیمیت جنسی ۳۰/۴±۸۱/۷۳ بود (۰۵/۰<p). زوج‌درمانی هیجان‌مدار (دلزدگی زناشویی ۵۴/۵±۱۹/۱۰۱ و صمیمیت جنسی ۰۸/۴±۵۶/۷۸) در مقایسه با گروه گواه (دلزدگی زناشویی ۰۲/۴±۷۵/۱۰۸ و صمیمیت جنسی ۲۹/۴±۵۰/۷۳) دلزدگی زناشویی و صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان را در پس­آزمون به‌ترتیب کاهش و افزایش داده است (۰۰۱/۰>p). در مرحله پیگیری، اثر زوج‌درمانی هیجان‌مدار بر دلزدگی زناشویی ۶۳/۵±۳۸/۱۰۱ و صمیمیت جنسی ۹۴/۴±۴۴/۷۸ ماندگار بود (۰۰۱/۰>p).
نتیجه­ گیری: براساس یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که زوج‌درمانی هیجان‌مدار موجب کاهش دلزدگی زناشویی و افزایش صمیمیت جنسی زوجین دارای همسر مبتلا به سرطان پستان شده است.



مهران نوروزپور، رسول اصغری زکریا، ناصر زارع، حسینعلی ابراهیمی، حامد پارسا، شیما بورنگ،
جلد ۱۷، شماره ۱ - ( مجله علمی بیماری های پستان ایران ۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه
در سال­های اخیر با پیشرفت نانوتکنولوژی روش­های نوینی جهت درمان بیماری سرطان ابداع شده است. گیاه مورینگا (Moringa oleifera) سرشار از ترکیبات فلاونوئیدی به خصوص کوئرستین است که دارای خواص ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی می­باشد. در این پژوهش ویژگی­های نانوذرات فلزی آهن، مس، روی و نقره بیوسنتز شده از عصاره آبی گیاه M.­ oleifera مورد مطالعه قرار گرفته و در ادامه به بررسی تأثیر اسانس روغنی و عصاره آبی حاصل از اندام هوایی این گیاه و نانوذرات فلزی حاصل از آن بر رشد و زنده­مانی لاین­های سلولی سرطانی MCF-۷ و BT-۵۴۹ پرداخته شد.
روش بررسی
در این پژوهش پس از بیوسنتز نانوذرات فلزی آهن، مس، روی و نقره از عصاره آبی گیاه M. oleifera و بررسی خواص آن­ها از نظر اندازه به کمک DLS و تأیید ساختار به کمک FTIR­، میزان ترکیبات ثانویه اسانس (به کمک GC-MS) و عصاره آبی گیاه مورینگا (به کمک HPLC) مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین خواص ضدسرطانی اسانس و عصاره آبی گیاه (M. oleifera) و نانوذرات فلزی بیوسنتز شده از آن بر دو لاین سلولی MCF-۷ و BT-۵۴۹ مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. جهت بررسی میزان زنده­مانی سلولی و نتایج فلوسیتومتری به ترتیب از نرم‌افزارFlowJ  استفاده شد.
یافته­ ها
طبق نتایج به دست آمده از DLS اندازه نانوذرات آهن، مس، روی و نقره به ترتیب برابر با ۳۵، ۳۲، ۳۳ و ۳۴ نانومتر بود. میزان IC۵۰ لاین­های سلولیMCF-۷  و BT-۵۴۹ به‌طور معنی­داری و در سطح احتمال یک درصد تحت تأثیر نوع تیمار مورد استفاده قرار گرفت. بیشترین میزان IC۵۰ (۹/۳۵ میکرولیتر در میلی‌لیتر) مربوط به لاین سلولی MCF-۷ تیمار شده با اسانس روغنی حاصل از اندام هوایی گیاه مورینگا می­باشد. هم­چنین درصد سلول­های نکروزه شده، درصد سلول­های موجود در مرحله پیش­آپوپتوزی و پس­آپوپتوزی لاین­های سلولیMCF-۷  و BT-۵۴۹ مذکور به‌طور معنی­داری و در سطح احتمال یک درصد تحت تأثیر نوع تیمار استفاده شده قرار گرفت. در مورد لاین سلولی MCF-۷ بیشترین درصد سلول­های نکروزه شده، سلول­های موجود در مرحله پیش­ و پس آپوپتوزیس (به ترتیب ۰۳/۲­، ۴۲/۳ و ۵/۲۲ درصد) مربوط به تیمار شاهد، عصاره آبی حاصل از اندام هوایی و نانوذرات مس بیوسنتز شده از عصاره آبی حاصل بود. بیشترین درصد سلول­های نکروزه شده، سلول­های واقع در مرحله پیش­ و پس آپوپتوزیس لاین سلولی BT-۵۴۹ (به ترتیب ۳۳/۶، ۳۲/۴ و ۵۶/۱۷ درصد) نیز مربوط به تیمار کنترل، نانوذرات مس بیوسنتز شده از عصاره آبی حاصل بود.
نتیجه‌گیری 
طبق نتایج به‌دست‌آمده در این پژوهش نانوذره مس بیوسنتز شده از عصاره آبی گیاه مورینگا بالاترین میزان خاصیت ضدسرطانی بر روی لاین­های سلولی MCF-۷ و BT-۵۴۹ داشت.
 


صفحه ۱ از ۱     

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb