پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سیر

خدیجه سواری، پریسا محمدی نژاد، مهدی مغنی باشی،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: مطالعات متعددی نشان داده­اند که عدم بیان ژن سیرتوئین ۳ یا کاهش آن در انواع تومورها از جمله سرطان پستان دیده شده است. اخیراً گزارش شده است که در اینترون ۵ ژن سیرتوئین ۳ یک توالی تکراری ۷۲ جفت بازی وجود دارد که فعالیت رونویسی این ژن را تحت تاثیر قرار می­دهد. در این مطالعه ارتباط این چندشکلی با خطر ابتلا به سرطان پستان بررسی گردیده است.

روش بررسی: پس از استخراج DNA از خون وریدی ۲۰۷ بیمار مبتلا به سرطان پستان و ۱۹۵ فرد سالم، با استفاده از تکنیک PCR و یک جفت پرایمر که برای دو طرف قطعه bp۷۲ طراحی شده بود، ژنوتیپ­ افراد تعیین شد و در نهایت، با
نرم­افزار آماری
۲۱ SPSS و آزمون آماری رگرسیون لجستیک ارتباط ژنوتیپ­ها با خطر ابتلا به سرطان پستان بررسی شد.

یافته­ ها: فراوانی آللی و ژنوتیپی در جمعیت مورد بررسی به طور مجزا در افراد بیمار و کنترل محاسبه شد و نشان داده شد که بیشترین فراوانی آللی در جمعیت مورد مطالعه مربوط به آلل یک تکرار می­باشد. آنالیز آماری مشخص کرد آلل‌های ۵ و ۶ تکرار خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهند (۰/۰۰۰۱>P). علاوه بر این نتایج نشان داد که در افرادی که مجموع تعداد تکرارهای آنها بیش از ۶ تکرار است، احتمال خطر ابتلا به سرطان پستان کاهش می‌یابد (۰۴۴/۰=P).

نتیجه­ گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که چندشکلی با تعداد تکرارهای متغیر در اینترون ۵ ژن سیرتوئین ۳ ممکن است فاکتور خطر مهمی برای استعداد ابتلا به سرطان پستان باشد.


کتایون شیبت زاده، سید علی اصغر مشتاقی، کهین شاهانی پور، فرشته گلاب،
جلد ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان در زنان است. سیر و زنجبیل به‌عنوان عوامل ضد‌التهاب و آنتی اکسیدان شناخته شده‌اند. همچنین در بعضی از انواع سرطان نیز بررسی شده اند. در این مطالعه ما اثر سیر و زنجبیل را به‌طور همزمان بر سرطان پستان موش سوریBALB/c  بررسی کردیم.
مواد و روش‌ها: در این تحقیق موش‌های ماده با وزن ۲۰-۱۸ گرم در ۷ گروه تقسیم شدند. شامل گروه سرطانی دریافت کننده نرمال سالین، گروه‌های سرطانی دریافت کننده دوزهای مختلف عصاره زنجبیل (۱۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم)، سیر (۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم)‌، تاموکسیفن (۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه سرطانی دریافت کننده همزمان سیر (۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم) و زنجبیل (۵۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم) که به مدت سه هفته به‌صورت درون صفاقی دریافت کردند. بعد ازاین مدت موش‌ها را بیهوش نموده تومور را جدا کرده و اندازه آن را تعیین کردیم. میزان آنزیم گلوتاتون ترانسفراز و بیان ژنهای ABCG۲ و SPARC اندازه گیری شدند.
نتایج: یافته‌ها نشان دادند که اندازه تومور در تمامی گروهها شامل دوزهای مختلف عصاره زنجبیل (۱۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم)، سیر (۵۰ و ۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم)‌، تاموکسیفن (۱۰ میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه سرطانی دریافت کننده سیر (۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم) و زنجبیل (۵۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم) کاهش معنی داری نشان داد. میزان آنزیم گلوتاتیون ترانسفراز به عنوان آنتی اکسیدان در تمامی گروهها افزایش نشان داد و این افزایش در تمامی گروهها بجز گروه سیر و گروه زنجبیل در دوز ۱۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم معنی دار بود. بیان ژن SPARC به عنوان نشانگر زیستی برای سرطان در تمامی گروهها کاهش معنی دار یافت. بیان ژن ABCG۲ به عنوان عامل مقاوم به سرطان در تمامی گروهها کاهش یافت و این کاهش در گروه سیر ۵۰ میلی گرم بر کیلوگرم و تاموکسیفن معنی دار بود.
بحث و نتیجه گیری: استفاده سیر و زنجبیل در درمان سرطان می‌تواند مفید باشد. این عمل احتمالا از طریق مکانیسم آنتی اکسیدانی و مهار بیان ژنهای مقاوم به سرطان می‌باشد. استفاده همزمان سیر و زنجبیل باعث تغییرات بیشتری در این زمینه نشد. بنابراین بررسی‌های بیشتری جهت تعیین میزان دوزهای لازم و همچنین مکانیسم این امر لازم می‌باشد.

صفحه ۱ از ۱     

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb