پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شادکامی

حمید ابوطالبی، نفیسه یزدچی، هادی اسمخانی اکبری نژاد،
جلد ۱۴، شماره ۳ - ( ۸-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: عمل ماستکتومی زنان را درگیر مشکلات روان‌شناختی می‌کند؛ که این امر باعث کاهش شادکامی و کیفیت زندگی آن‌ها می‌شود. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی روایت‌درمانی بر شادکامی و کیفیت زندگی زنان با تجربه جراحی پستان است.
روش‌ بررسی: این پژوهش نیمه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. ۳۰ نفر با داشتن ملاک‌های ورود به‌ مطالعه با روش نمونه‌گیری هدفمند و از میان کلیه زنان ماستکتومی ‌شده شهر اصفهان در سال ۱۳۹۸ که مشغول گذراندن دوره پرتودرمانی خود بودند انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل، هر کدام ۱۵ نفر قرار گرفتند. گروه مداخله روایت‌درمانی را در ۸ جلسه ۵/۱ ساعته (۲ ماه، هفته‌ای یک جلسه) به‌صورت گروهی، طبق برنامه درمانی وایت و اپستون دریافت کردند، و گروه گواه هیچ درمانی را دریافت نکردند. هر دو گروه، پیش، پس و ۴ ماه بعد از مداخله به‌پرسشنامه‌های ۲۹ سوالی شادکامی آکسفورد و ۳۶ سوالی کیفیت زندگی پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل یافته‌ها از طریق آزمون تحلیل واریانس آمیخته با اندازه‌گیری مکرر انجام گرفت.
یافته‌ها: در پیش‌آزمون، میانگین و انحراف معیار گروه مداخله برای شادکامی ۱/۳±۳/۳۶ و برای کیفیت زندگی ۷/۴±۵/۳۹، در گروه گواه برای شادکامی ۲/۳±۰/۳۶ و برای کیفیت زندگی ۸/۳±۱/۴۱ بود (۰/۰۵<p). روایت‌درمانی (شادکامی ۴/۲±۲/۴۴ و کیفیت زندگی ۳/۵±۲/۵۰) در مقایسه با گروه گواه (شادکامی ۳/۴±۸/۳۷ و کیفیت زندگی ۸/۳±۲/۴۱) شادکامی و کیفیت زندگی زنان با تجربه جراحی پستان را در پس­ آزمون افزایش داده است (۰/۰۰۱>p). در مرحله پیگیری، اثر روایت‌درمانی بر شادکامی ۲/۲±۳/۴۴ و کیفیت زندگی ۰/۵±۲/۵۰ ماندگار بود (۰/۰۰۱>p).
نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این پژوهش می‌توان نتیجه گرفت که روایت‌درمانی موجب افزایش شادکامی و کیفیت زندگی زنان با تجربه جراحی پستان شده است.

اکرم السادات سجادیان، اکرم مطهری نسب، لیلا حیدری، دنیا فرخی، شهپر حقیقت، الهه هاشمی،
جلد ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: در زنان مبتلا به سرطان پستان شیوع اضطراب و افسردگی بعد از تشخیص تقریباً دو برابر جمعیت عمومی است که موجب تشدید بار بیماری بر این افراد است. بنابراین مداخلات روانشناختی برای کاهش این عوارض لازم است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر مشاوره معنادرمانی با و بدون یوگا بر اضطراب، افسردگی و شادکامی در بهبودیافتگان سرطان پستان می‌باشد.
روش بررسی: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار در ۹۰ نفر از مبتلایان به سرطان پستان بود که درمان‌های مرسوم را تمام و در سال ۱۴۰۰الی ۱۴۰۲ به کلینیک پیگیری پژوهشکده معتمد مراجعه کرده بودند. شرکت‌کنندگان، نمره افسردگی بالاتر از ۱۱ داشته و با رضایت آگاهانه وارد مطالعه شدند. افراد به‌طور تصادفی، ۴۵ نفر در گروه مداخله، و ۴۴ نفر در گروه عدم مداخله جایگزین شدند و مشاوره معنا درمانی با یوگا یا معنا‌درمانی به تنهایی دریافت کردند. قبل و بعد از مداخلات، پرسشنامه‌های اضطراب و افسردگی بک و شادکامی آکسفورد را پر کردند. تغییرات نمرات افسردگی و اضطراب و شادکامی بین دو گروه در طول مدت مطالعه مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: به طورکلی شرکت کنندگان در بازه سنی ۵۱-۴۹ بودند. در هر دو گروه، اغلب متاهل، خانه دار و دارای تحصیلات دیپلم بودند و اکثراً در مرحله II بیماری سرطان پستان بودند. نتایج نشان داد پس از مداخلات، در هردو گروه افسردگی و اضطراب کاهش و شادکامی افزایش یافت (۰۰۰۱/۰˂p). همچنین بررسی‌ها نشان داد افزایش شادکامی بین گروهها پس از مداخله نسبت به دو متغیر دیگر به طور معنی‌داری بالاتر بود (۰۲۶/۰˂p).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج، معنادرمانی همراه با یوگا و به تنهایی به‌طور معناداری اثرات مفیدی بر کاهش اضطراب و افسردگی و افزایش شادکامی در بیماران مبتلا به سرطان پستان نشان دادند. بنابراین توصیه می‌شود مداخلات روانشناختی به عنوان درمان تکمیلی و به مدت طولانی‌تری انجام شود تا بتوان نتایج پایدار افزایش شادکامی و کاهش اضطراب و افسردگی را مشاهده کرد.

فریده سلامی، هما صادقی اول شهر، شیما حقانی،
جلد ۱۷، شماره ۲ - ( ۳-۱۴۰۳ )
چکیده

مقدمه: امید و شادکامی مولفه­ هایی هستند که کیفیت زندگی مبتلایان به سرطان را تحت تأثیر قرار می­دهند. هدف از انجام این پژوهش تعیین ارتباط حمایت همسر با امیدواری و شادکامی در زنان مبتلا به سرطان پستان می­ باشد.
روش بررسی: پژوهش مقطعی از نوع همبستگی با حضور ۲۰۰ زن متأهل مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مراکز منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۴۰۱ انجام شد. پس از نمونه­ گیری به‌صورت مستمر، پرسشنامه­ های مشخصات دموگرافیک، امید اسنایدر (AHS)، شادکامی آکسفورد و حمایت همسر(SSS) تکمیل شد. تجزیه وتحلیل داده­ ها با استفاده از نرم­ افزار SPSS-۲۱ و با آزمون­ های آماری ANNOVA، تی­مستقل و ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفت.
یافته‏ ها: میانگین سن زنان مورد پژوهش ۴۵/۳۲ و اکثریت آن‌ها یعنی ۶۳/۵ درصد خانه­دار بودند. بر اساس نتایج به دست آمده حمایت همسر با امید و شادکامی همبستگی آماری معنی­دار مثبت داشت. افزایش میزان حمایت همسر با افزایش امیدواری به زندگی و شادکامی در زنان مبتلا به سرطان پستان ارتباط دارد. بین برخی از متغیرهای دموگرافیک مانند وضعیت اجتماعی­­_اقتصادی و وجود فرزندان در خانه با امید و شادکامی به‌طور مشترک ارتباط معنی­داری وجود داشت(۰/۰۵>p).
نتیجه ‏گیری: حمایت همسر به شکل معناداری با امیدواری، که عاملی برانگیزاننده به سوی نتیجه‌ی مثبت است و همچنین با شادکامی ذهنی ارتباط دارد. بنابراین نتایج پژوهش می­تواند به تشویق، آموزش و حمایت همسران دارای زن مبتلا به سرطان پستان کمک کننده باشد، زیرا که آن­ها در مدت بیماری بخشی از ساختار حمایتی زنان را به عهده می­ گیرند.


صفحه ۱ از ۱     

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb