پیام خود را بنویسید

جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای Pd-L۱

سارا حاجی بابایی، فتاح ستوده نژاد نعمت الهی، ناهید نفیسی، سیروس زینلی، معصومه عزیزی،
جلد ۱۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه:PD-L۱ (Programmed cell death ligand ۱) به‏ عنوان یکی از مهم­ترین مولکول­ های کنترل کننده­ سیستم ایمنی در سرطان پستان به شمار می­آید و نقش مهمی در سرکوب سیستم ایمنی علیه سلول‏ های توموری دارد. کنترل بیان PD-L۱ در سطح mRNA با استفاده از miRNA‏های مهارکننده این پروتئین از اهمیت خاصی برخوردار است. در این مطالعه، با توجه به نقش احتمالی سرکوب­ کنندگی تومور miRNA-۱۴۵ در سرطان پستان، مشارکت این miRNA در کاهش بیان PD-L۱ در سلول‏ های سرطانی پستان بررسی شده است.
روش بررسی: ابتدا هدف­ گیری miRNA-۱۴۵ بر روی۳’UTR  ژن PD-L۱ با استفاده از نرم‏ افزارهای بیوانفورماتیک و سپس با روش سنجش دوگانه لوسیفراز تایید شد. میزان بیان ۱۴۵-miRNA در رده­ های سرطانی پستان نسبت به رده غیرسرطانی پستان اندازه ­گیری شد. پس از ترانسفکشن ۱۴۵-miRNA به درون رده­ های سلولی سرطان پستان، جهت بررسی اثر ۱۴۵-miRNA بر میزان بیان PD-L۱، روش qRT-PCR مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ‏ها: در مطالعه حاضر، با استفاده از نرم‏ افزارهای بیوانفورماتیک و سنجش لوسیفراز دوگانه، منطقه ۳’UTR ژن PD به عنوان یک هدف برای miRNA۱۴۵ شناسایی و تایید شد. متعاقباً، نتایج ما نشان داد که کاهش بیان miRNA-۱۴۵ در سلول‏ های رده­ سرطان پستان با افزایش بیان PD-L۱ ارتباط مستقیم دارد )۰۴۵۷/۰,P-value= ۶۱۷۵/۰-.(r = همچنین افزایش بیان miRNA-۱۴۵ در سلول‏ های رده سرطان پستان MDA-MB۲۳۱، BT۵۴۹ و MCF۷، بیان PD-L۱ را به میزان قابل توجهی (به‏ ترتیب ۲۱۲/۰± ۹۸۳/۰، ۰۳/۰± ۷۸۴/۰و ۰۲/۰± ۰۸۳/۰) کاهش داده است.
نتیجه‏ گیری: یافته­ های ما نشان می­ دهد که miRNA-۱۴۵ با هدف­گیری مسیر PD-۱/PD-L۱ و کاهش بیان PD-L۱،
ممکن است بتواند به عنوان یک عامل درمانی برای جلوگیری از پیشرفت سرطان پستان باشد.


صفحه ۱ از ۱     

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb