مقدمه: سرطان پستان برطبق آمار، شایعترین سرطان در میان زنان ایرانی است. با توجه به برنامههای کنترل سرطان سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) بررسی وسعت مشکلات سرطان پستان یکی از گامهای اولیه است. مراقبت حمایتی یکی از مراقبتهای مهم در زنان مبتلا به سرطان پستان است که میزان بقای این بیماران را تحت تأثیر قرار میدهد. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت مراقبتهای حمایتی پرستاران در سرطان پستان میباشد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی در مرکز تحقیقات هماتولوژی- انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی تبریز جهت ارزیابی کیفیت مراقبتهای حمایتی انجام شد. نمونهگیری مبتنی بر هدف بوده و جمعآوری دادهها با استفاده از پرسشنامه سه قسمتی شامل مشخصات دموگرافیک، متغیرهای بالینی و مراقبتهای حمایتی انجام گردید. روایی پرسشنامه بهروش روایی محتوا و روایی صوری و پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ بررسی شد و دادههای جمعآوری شده در نرم افزار SPSS 14 تجزیه و تحلیل گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که اکثریت(6/63 درصد) بیماران از مراقبتهای حمایتی متوسطی برخوردار بودهاند. حمایت فیزیکی از دیدگاه 2/51 درصد بیماران و حمایت اطلاعاتی از دیدگاه 6/58 درصد بیماران متوسط بود حال آنکه حمایت عاطفی از دیدگاه 6/56 درصد بیماران مطلوب گزارش شده است.
نتیجهگیری: از آنجا که یکی از نقشهای اساسی پرستاران فراهم نمودن حمایت است و حمایت میزان بقا و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان را تحت تأثیر قرار میدهد، مسئولان و برنامهریزان پرستاری برای آنکه بتوانند پرستاران را برای ارائه مراقبتهای ویژه بیماران سرطانی آماده نمایند، بایستی در پی مداخلاتی همچون برگزاری دورههای آموزشی برای پرستاران و بررسی موانع حمایت از دیدگاه آنها باشند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |