پیام خود را بنویسید
جلد 17، شماره 1 - ( مجله علمی بیماری های پستان ایران 1403 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.RAZI.REC.1402.010
Clinical trials code: IRCT20200208046418N2

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari S, Behpour N, Gharib B. Effect of Eight Weeks of Resistance Training on Fatigue, Quality of Life, and Body Composition of Metastatic Breast Cancer Patients: A Clinical Trial. ijbd 2024; 17 (1) : 1
URL: http://ijbd.ir/article-1-1091-fa.html
نظری سمیه، بهپور ناصر، غریب بهروز. تاثیر ۸ هفته تمرین مقاومتی بر خستگی، کیفیت زندگی و ترکیب بدنی بیماران مبتلا به سرطان سینه متاستاتیک : یک کارآزمایی بالینی. بیماری‌های پستان ایران. 1403; 17 (1)

URL: http://ijbd.ir/article-1-1091-fa.html


1- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
2- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، n_behpoor@yahoo.com
3- بخش آنکولوژی، بیمارستان نفت، تهران، ایران
چکیده:   (269 مشاهده)
مقدمه: برای مبتلایان به سرطان سینه (BC)، ورزش به عنوان یک درمان کمکی در نظر گرفته می‌شود که خستگی و کیفیت زندگی (QOL) آنها را هم در طول در مان و هم بعد از درمان بهبود می‌بخشد و به توانبخشی آنها کمک می‌کند. اهمیت ورزش در کاهش خستگی و افزایش QOL غیر قابل انکار است، اما تعداد محدودی از مطالعات در مورد مداخله‌ی ورزش در بیماران مبتلا به سرطان سینه متاستاتیک (MBC) وجود دارد. برای بررسی اثرات تمرین مقاومتی (RT) بر خستگی، کیفیت زندگی و ترکیب بدنی در بیماران MBC، با انتخاب آزمودنی‌ها از این جمعیت و تکمیل یک برنامه‌ی ۸ هفته‌ای RT، رویکرد تقریبا جدیدی را اتخاذ کردیم.
روش بررسی: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی است، شرکت‌کنندگان در پژوهش ۲۷ بیمار MBC بودند که در سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ به بیمارستان نفت تهران مراجعه کرده بودند. همه‌ی آزمودنی‌ها با رضایت آگاهانه در پژوهش شرکت کردند. آزمودنی‌ها به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تمرین قرار گرفتند. خستگی نقطه‌ی پایانی اولیه با پرسشنامه CFS و کیفیت زندگی با دو پرسشنامه‌ی EORTC (C30 و BR23) ارزیابی شد. میزان پایبندی بیماران به ورزش بالا بود 
(98/07 %).
یافته‌ها: پس از تجزیه و تحلیل داده‌ها، بین دو گروه در زیر مقیاس‌های خستگی و خستگی کل تفاوت معنی‌داری وجود داشت (۰۰۱/ ۰P<). QOL یه طور معنی‌داری (۰۰۱/ ۰P<)افزایش داشت. همچنین تصویر فرد از بدنش (۰۰۱/ ۰P<) و چشم انداز آینده (۰۰۱/ ۰P<) در گروه RT به طور معنی‌داری افزایش یافت. شاخص‌های ترکیب یدنی (۰۰۱/ ۰P<) به نفع گروه RT به صورت معنی‌دار بهبود یافت.
نتیجه‌گیری: برای بیماران MBC، ۸ هفته تمرین مقاومتی می‌تواد خستگی را کاهش دهد و QOL را بهبود بخشد. مقایسه‌ی نتایج نشان می‌دهد برای بیماران MBC، مزایای فعالیت بدنی علاوه بر درمان بالینی به طور قابل توجهی بیشتر از درمان بالینی به تنهایی است. RT برای بیماران MBC به اندازه‌ی افراد سالم مناسب و کاربردی است. برای این بیماران RT می‌تواند یک پروتکل استاندارد باشد. توصیه می‌شود که تحقیقات در بازه زمانی طولانی‌تر و با جمعیت بیشتر انجام شود.
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 920 kb]   (28 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تشخیص، درمان، بازتوانی
دریافت: 1402/10/19 | پذیرش: 1403/1/5 | انتشار: 1403/2/6

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb