مقدمه: سرطان پستان یکی از شایعترین سرطانهای زنان در جهان و نیز ایران شناخته شده که تحقیقات محدودی در ارتباط با شناخت عوامل موثر در ایجاد آن در کشور انجام شده است. این تحقیق با هدف تعیین ارتباط مصرف سویا بعنوان یک منبع غنی از ایزو فلاوین و سرطان پستان در زنان استان اصفهان در سال 1390 انجام شده است.
روش کار: مطالعه به روش شاهد- موردی بروی 100 زن مبتلا به سرطان پستان و 100 زن غیرمبتلا که از لحاظ سن، شاخص توده بدنی و سن شروع قاعدگی با گروه مورد همسان شده بودند صورت پذیرفت کلیهی نمونهها از حداقل سن 18 سال برخوردار بوده و ایرانی الاصل بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه تکرر مصرف مواد غذایی گردآورده و توسط آزمون تی زوجی، کای دو، من ویتنی و رگرسیون لوجستیک شرطی تجزیه تحلیل گردید.
نتایج: مصرف سویا در 68 درصد گروه شاهد و 51 درصد گروه مورد دیده شد که این اختلاف معنیدار بود. همچنین متوسط میزان متوسط ژنیستین و دیادزین محاسبه شده دریافتی در هر دو گروه اختلاف معنی داری نشان داد. مصرف سویا به عنوان عاملی موثر در کاهش خطر مبتلا به سرطان پستان شناخته شده
(31/0 OR = و 0001/0 > P )
نتیجه گیری: مصرف سویای طبیعی در زنان ایرانی، احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد و تحقیقات آتی بصورت کهورت آینده نگر در این زمینه توصیه می گردد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |