Ebrahimi M, Haghighat S, Khosravi N. The Effect of Yoga on Lymphedema Volume, Range of Motion and Quality of Life in Breast Cancer-Related Lymphedema. ijbd 2017; 10 (3) :7-20
URL:
http://ijbd.ir/article-1-647-fa.html
ابراهیمی ماندانا، حقیقت شهپر، خسروی نسیم. تاثیر انجام یوگا بر حجم ادم، دامنه حرکت مفصل و کیفیت زندگی زنان مبتلا به لنف ادم اندام فوقانی ناشی از سرطان پستان. بیماریهای پستان ایران. 1396; 10 (3) :7-20
URL: http://ijbd.ir/article-1-647-fa.html
1- گروه پژوهشی کیفیت زندگی، مرکز تحقیقات سرطان پستان، پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی
2- گروه پژوهشی کیفیت زندگی، مرکز تحقیقات سرطان پستان، پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی ، sha_haghighat@yahoo.com
چکیده: (5608 مشاهده)
مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی تاثیر یک برنامه هشت جلسه ای یوگا در کاهش ورم لنفاوی، بهبود دامنه حرکت مفاصل و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به ورم لنفاوی پس از درمان سرطان پستان میباشد.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی نیمه تجربی است که بر روی 36 نفر از بیماران مبتلا به ادم لنفاوی پس از سرطان پستان مراجعه کننده به کلینیک لنف ادم پژوهشکده سرطان پستان انجام شد. تمامی بیماران تحت درمان احتقان زدایی کامل به مدت 3 تا 4 هفته قرار گرفتند. گروه کنترل (18 نفر) تحت درمان(Complete Decongestive Therapy) CDT تنها قرار گرفتند و گروه مداخله (18 نفر) تحت درمان های CDT همراه با انجام هشت جلسه یوگا قرار گرفتند. به بیماران نحوه انجام یوگا در منزل آموزش داده شد و یک ماه بعد از خاتمه درمان، تغییرات پیامدها در دو گروه بررسی و مقایسه شدند.
یافته ها: یافته های پژوهش در 36 بیمار مذکور نشان دادکه اگرچه کیفیت زندگی و حجم ورم لنفاوی در هر گروه نسبت به قبل از درمان بهبود داشت ولی تغییرات نمره کیفیت زندگی (536/0=p-value)، حجم ادم (846/0=p-value) و دامنه حرکت شانه (209/0=p-value) در سه بازه زمانی اندازه گیری تفاوت معنی داری را نشان نداد.
نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که علیرغم تاثیر نسبی یوگا در کاهش حجم ورم و بهبود کیفیت زندگی، برتری چندانی نسبت به انجام CDT به تنهایی در درمان لنف ادم ندارد. با توجه به گسترش مراکز انجام یوگا و استقبال بیماران از این تکنیک و عدم مشاهده عوارض ناخواسته در گروه مداخله، انجام مطالعات بیشتری برای بررسی تاثیر و هزینه اثربخشی آن ضروری به نظر میرسد.
متن کامل [PDF 563 kb]
(2788 دریافت)
نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که علیرغم تاثیر نسبی یوگا در کاهش حجم ورم و بهبود کیفیت زندگی، برتری چندانی نسبت به انجام CDT به تنهایی در درمان لنف ادم ندارد. با توجه به گسترش مراکز انجام یوگا و استقبال بیماران از این تکنیک و عدم مشاهده عوارض ناخواسته در گروه مداخله، انجام مطالعات بیشتری برای بررسی تاثیر و هزینه اثربخشی آن ضروری به نظر می رسد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بیماریهای پستان دریافت: 1396/10/6 | پذیرش: 1396/10/6 | انتشار: 1396/10/6