پیام خود را بنویسید
جلد 10، شماره 3 - ( فصلنامۀ علمی - پژوهشی بيماري‌هاي پستان ايران 1396 )                   جلد 10 شماره 3 صفحات 75-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keshan Dehghan A, Ghane M. Identification of Herpes Simplex Virus’s DNA and RNA in the Breast Tumor, Using Polymerase Chain Reaction Technique. ijbd 2017; 10 (3) :67-75
URL: http://ijbd.ir/article-1-652-fa.html
کشن دهقان اطلس، قانع مسعود. شناسایی DNA و RNA ویروس هرپس سیمپلکس در نمونه‌ های تومور پستان به کمک واکنش زنجیره پلیمراز. بیماری‌های پستان ایران. 1396; 10 (3) :67-75

URL: http://ijbd.ir/article-1-652-fa.html


1- گروه ژنتیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن
2- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ، masoodghane@toiau.ac.ir
چکیده:   (7818 مشاهده)
مقدمه: مطالعات متعدد ثابت نموده‏اند که سلول‏ های سرطانی انسان می‏ توانند در نتیجه آلودگی به ویروس هرپس سیمپلکس به وجود آیند. با توجه به مشاهده حضور DNA این ویروس در بافت پارافینه سرطان پستان در برخی از نمونه ‏های توموری این احتمال وجود دارد که ویروس هرپس سیمپلکس می ‏تواند یک فاکتور خطر برای شکل‏ گیری کارسینومای پستان باشد.
هدف از اجرای این تحقیق بررسی میزان فراوانی RNA وDNA  ویروس هرپس سیمپلکس انسانی در نمونه ‏های تومورتازه و پارافینه شده پستان می ‏باشد.
روش بررسی: در این بررسی 70 نمونه تازه و پارافینه شده تومور پستان از بیماران مبتلا به سرطان پستان که در بیمارستان‏ های گلسار، آریا و رسول اکرم(ص) رشت در سال 1395 جراحی شده، بودند جمع‏ آوری گردید. پس از انتقال سریع نمونه‏ ها به آزمایشگاه، استخراج RNA و DNA با استفاده از کیت (Genall Korea) انجام گردید. سپس با استفاده از کیت یک مرحله‏ ای (GenallKoreaRNA استخراجی به cDNA تبدیل گردید. در ادامه به منظور تکثیر ژن UL30 ویروس هرپس سیمپلکس از پرایمر اختصاصی، استفاده شد.
یافته‏ ها: در مجموع از 70 نمونه سرطان پستان هیچ نمونه مثبتی در بررسی بافت تازه و پارافینه مشاهده نشد که این مسئله نشان ‏دهنده عدم حضور ژنوم ویروس هرپس سیمپلکس در تومور پستان در این تحقیق می‏ باشد.
نتیجه‏گیری: در حدود یک دهه است که نقش هرپس ویروس‏ ها در شکل‏گیری سرطان‏ های سرویکس، هودچکین، لنفوم بورکیت و سرطان عروق خونی ثابت شده است. با این حال شواهدی نیز وجود دارد که موفق به شناسایی ژنوم ویروس HSV در تومورها نشده ‏اند از این‏رو مطالعات بیشتر برای درک ارتباط این ویروس‏ ها با شکل‏ گیری تومورهای سینه نیاز می‏ باشد.
 
متن کامل [PDF 630 kb]   (3823 دریافت)    
نتیجه‏ گیری: در حدود یک دهه است که نقش هرپس ویروس‏ ها در شکل ‏گیری سرطان‏ های سرویکس، هودچکین، لنفوم بورکیت و سرطان عروق خونی ثابت شده است. با این حال شواهدی نیز وجود دارد که موفق به شناسایی ژنوم ویروس HSV در تومورها نشده‏ اند از این‏رو مطالعات بیشتر برای درک ارتباط این ویروس‏ ها با شکل ‏گیری تومورهای سینه نیاز می‏ باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1396/10/9 | پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1396/10/9

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb