Hashemi E, Rahmanian M, Haghighat S, Seyfoori A, Olfatbakhsh A, Adili Aghdam M A. Developing a Drain for Drainage of Seroma: Evaluation of Its Efficacy with External Drainage. ijbd 2019; 12 (2) :8-16
URL:
http://ijbd.ir/article-1-728-fa.html
هاشمی عصمت السادات، رحمانیان مهدی، حقیقت شهپر، صیفوری امیر، الفت بخش آسیه، عدیلی اقدم محمدامین. امکان سنجی طراحی و ساخت درن جهت تخلیه سروما و بررسی کارایی آن به صورت اکسترنال. بیماریهای پستان ایران. 1398; 12 (2) :8-16
URL: http://ijbd.ir/article-1-728-fa.html
1- پژوهشکده معتمدجهاد دانشگاهی ، hashemy1277@yahoo.com
2- پژوهشکده معتمدجهاد دانشگاهی
چکیده: (5491 مشاهده)
مقدمه: سروما شایعترین عارضه بدنبال اعمال جراحی در سرطان پستان می باشد. بهمنظور کاهش احتمال ایجاد این عارضه از وسیلهای بهنام درن استفاده می شود که در زمان جراحی در محل عمل قرار گرفته و منجر به تخلیه ترشحات از محل جراحی میشود. به تجمع مایع غیرچرکی در محل عمل پس از خروج درن سروما گفته میشود که در صورت نیاز توسط جراح با سوزن تخلیه می شود. با توجه به شیوع بالای ایجاد سروما در جراحی سرطان پستان و نیاز به مراجعات مکرر بیماران، مطالعهای مقدماتی برای امکانسنجی طراحی و ساخت درن اینترنال جهت تخلیه سروما و بررسی کارایی آن بهصورت اکسترنال در فاز اول طراحی شد.
روش بررسی: در این مطالعه ساخت درن و تایید کارایی آن در طی دو مرحله انجام شد. در مرحله اول درن مورد نظر توسط گروه پژوهشی بیومتریال در پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی ساخته شد و در مرحله دوم به منظور تایید کارایی درن از نظر تخلیه سروما ابتدا جهت تایید فیلتراسیون مناسب سوسپانسیون سلولی حاوی سلولهای سرطان پستان از درن عبور داده شد. سپس جهت تایید کارایی درن از نظر عبور مایع با سهولت کافی عبور خون سالم حاوی سلول از درن انجام شد. پس از آن جهت ایجاد شرایط مشابه در بدن بیمار و تایید کارایی قطعی درن در عبور سروما، سرومای 5 بیمار گرفته شده و از درن عبور داده شد. پس از تایید کارایی درن در تمام مراحل انجام شده درن به صورت اکسترنال در بدن 10 بیمار ماستکتومی شده قرار گرفت و کارایی آن مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها: در تمامی مراحل مطالعه کارایی درن از نظر عبور سروما و عدم عبور سلول سرطانی با انجام آزمایش سیتولوژی از مایع خروجی درن مورد ارزیابی قرار گرفت و اشکالات موجود رفع شد و در نهایت درن با کارایی مناسب در عبور سروما و فیلتراسیون 100% در عدم عبور سلولهای سرطانی بر اساس گزارش سیتولوژی ساخته شد.
نتیجه گیری: تایید کارایی درن در عبور سروما و عدم عبور سلولهای سرطانی بیانگر قابلیت استفاده آن در بدن بیمار است میکرو فیلتر قرار داده شده در درن توسط تازهترین روشهای تکنولوژی ساخته شده و در فاز بعدی این مطالعه از درن ساخته شده به صورت اینترنال در محل جراحی استفاده خواهد شد.
متن کامل [PDF 4476 kb]
(2378 دریافت)
نتیجه گیری: تایید کارایی درن در عبور سروما و عدم عبور سلول های سرطانی بیانگر قابلیت استفاده آن در بدن بیمار است میکرو فیلتر قرار داده شده در درن توسط تازهترین روشهای تکنولوژی ساخته شده و در فاز بعدی این مطالعه از درن ساخته شده به صورت اینترنال در محل جراحی استفاده خواهد شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1397/12/4 | پذیرش: 1398/4/9 | انتشار: 1398/5/30