پیام خود را بنویسید
جلد 14، شماره 4 - ( فصلنامه بیماری های پستان ایران 1400 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 93-75 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi F, Zeinalian M, Rezayatmand R. Rapid Health Technology Assessment of Oncotype DX in Patients with Early-Stage Breast Cancer. ijbd 2022; 14 (4) :75-93
URL: http://ijbd.ir/article-1-902-fa.html
رحیمی فریماه، زینلیان مهرداد، رضایتمند رضا. ارزیابی سریع فناوری انکوتایپ در بیماران مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه. بیماری‌های پستان ایران. 1400; 14 (4) :75-93

URL: http://ijbd.ir/article-1-902-fa.html


1- مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3- مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت ، reza.rezayatmand@gmail.com
چکیده:   (3115 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان شایع‏ ترین سرطان در زنان است که این بیماران در مراحل اولیه تحت شیمی‏ درمانی قرار می ­گیرند و در صورت عدم دریافت شیمی­ درمانی خطر بازگشت بیماری در سال­ های پیش­رو افزایش می­ یابد. از این‏ رو، روش­ های شناسایی و انتخاب بیماران که بیشترین منفعت را از شیمی‏ درمانی دریافت کنند، بسیار مهم است. تست انکوتایپ یکی از ابزارهای تشخیص پیش­ آگهی است که احتمال بازگشت سرطان پستان و نیز میزان بازدهی شیمی ‏درمانی را پیش­بینی می ­نماید. با توجه به نوین بودن این تست و هزینه بالا استفاده از آن، انجام مطالعه ارزیابی فناوری سلامت به منظور مشخص شدن اثربخشی و اثرات اقتصادی آن ضروری به نظر می ­رسد.
روش بررسی: این مطالعه بر مبنای ارزیابی سریع فناوری به بررسی استفاده از انکوتایپ در تشخیص پیش ­آگهی سرطان پستان در مقایسه با روش­ های جایگزین، از نظر اثربخشی و پیامدهای اقتصادی می­پردازد. این مرور با جستجو در پایگاه­ های PubMed، Scopus، web of science و Cochrane انجام شده و در جستجوی مقالات، تنها از مطالعات کاربرد تست انکوتایپ در سرطان پستان استفاده شده است.
یافته ‏ها: نتایج بررسی 32 مطالعه نشان داد که تفاوت چندانی در اثربخشی تست Oncotype در مقایسه با سایر تست­ ها گزارش نشده؛ ولی در مقایسه با درمان استاندارد (بدون تست)، این تفاوت­ ها چشمگیر بوده است. همچنین در صورتی که Oncotype تنها برای افراد دارای رژیم شیمی ­درمانی اعمال شود، به احتمال زیاد منجر به کاهش هزینه ها می­شود ولی در صورتی که برای همه افراد اعمال شود، نتیجه آن به تعداد افرادی که رژیم درمانی آن‏ها از هورمون­ درمانی به شیمی­ درمانی و برعکس تغییر می­ یابد، بستگی خواهد داشت.
نتیجه ‏گیری: هرچند نتایج حاصل از این مطالعه برای سیاست‏ گذاران و درمانگران کمک­ کننده است، ولی بهتر است بر اساس نتایج اثربخشی و هزینه ‏ای در ایران، تصمیم­ گیری شود.
متن کامل [PDF 1113 kb]   (1137 دریافت)    
نتیجه ‏گیری: هرچند نتایج حاصل از این مطالعه برای سیاست‏ گذاران و درمانگران کمک­ کننده است، ولی بهتر است بر اساس نتایج اثربخشی و هزینه ‏ای در ایران، تصمیم­ گیری شود.

نوع مطالعه: مروری |
دریافت: 1400/3/12 | پذیرش: 1400/7/14 | انتشار: 1400/12/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb