Rahimi F, Zeinalian M, Rezayatmand R. Rapid Health Technology Assessment of Oncotype DX in Patients with Early-Stage Breast Cancer. ijbd 2022; 14 (4) :75-93
URL:
http://ijbd.ir/article-1-902-fa.html
رحیمی فریماه، زینلیان مهرداد، رضایتمند رضا. ارزیابی سریع فناوری انکوتایپ در بیماران مبتلا به سرطان پستان در مراحل اولیه. بیماریهای پستان ایران. 1400; 14 (4) :75-93
URL: http://ijbd.ir/article-1-902-fa.html
1- مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
3- مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت ، reza.rezayatmand@gmail.com
چکیده: (1864 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است که این بیماران در مراحل اولیه تحت شیمی درمانی قرار می گیرند و در صورت عدم دریافت شیمی درمانی خطر بازگشت بیماری در سال های پیشرو افزایش می یابد. از این رو، روش های شناسایی و انتخاب بیماران که بیشترین منفعت را از شیمی درمانی دریافت کنند، بسیار مهم است. تست انکوتایپ یکی از ابزارهای تشخیص پیش آگهی است که احتمال بازگشت سرطان پستان و نیز میزان بازدهی شیمی درمانی را پیشبینی می نماید. با توجه به نوین بودن این تست و هزینه بالا استفاده از آن، انجام مطالعه ارزیابی فناوری سلامت به منظور مشخص شدن اثربخشی و اثرات اقتصادی آن ضروری به نظر می رسد.
روش بررسی: این مطالعه بر مبنای ارزیابی سریع فناوری به بررسی استفاده از انکوتایپ در تشخیص پیش آگهی سرطان پستان در مقایسه با روش های جایگزین، از نظر اثربخشی و پیامدهای اقتصادی میپردازد. این مرور با جستجو در پایگاه های PubMed، Scopus، web of science و Cochrane انجام شده و در جستجوی مقالات، تنها از مطالعات کاربرد تست انکوتایپ در سرطان پستان استفاده شده است.
یافته ها: نتایج بررسی 32 مطالعه نشان داد که تفاوت چندانی در اثربخشی تست Oncotype در مقایسه با سایر تست ها گزارش نشده؛ ولی در مقایسه با درمان استاندارد (بدون تست)، این تفاوت ها چشمگیر بوده است. همچنین در صورتی که Oncotype تنها برای افراد دارای رژیم شیمی درمانی اعمال شود، به احتمال زیاد منجر به کاهش هزینه ها میشود ولی در صورتی که برای همه افراد اعمال شود، نتیجه آن به تعداد افرادی که رژیم درمانی آنها از هورمون درمانی به شیمی درمانی و برعکس تغییر می یابد، بستگی خواهد داشت.
نتیجه گیری: هرچند نتایج حاصل از این مطالعه برای سیاست گذاران و درمانگران کمک کننده است، ولی بهتر است بر اساس نتایج اثربخشی و هزینه ای در ایران، تصمیم گیری شود.
متن کامل [PDF 1113 kb]
(546 دریافت)
نتیجه گیری: هرچند نتایج حاصل از این مطالعه برای سیاست گذاران و درمانگران کمک کننده است، ولی بهتر است بر اساس نتایج اثربخشی و هزینه ای در ایران، تصمیم گیری شود.
نوع مطالعه:
مروری |
دریافت: 1400/3/12 | پذیرش: 1400/7/14 | انتشار: 1400/12/1